Press "Enter" to skip to content

Artistul Mihai Chiuaru deschide o nouă expoziție personală

Joi, 7 aprilie, va avea loc, de la ora 17.00, la Galeriile ”Alfa”, vernisajul expoziției ”Arhetip” a artistului plastic Mihai Chiuaru, unul dintre cei mai importanți artiști vizuali băcăuani, membru și fost președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Bacău.

Cu un CV artistic deosebit, conținând numeroase expoziții personale deschise în țară și în străinătate, Mihai Chiuaru propune în ”Arhetip” o nouă colecție de pictură, instalație și obiect.

”Pictorul stăpânește cu egală siguranță suprafețele mici și pe cele mari, ce devin câmpuri suprapuse desfășurării impetuoase de energii formal – cromatice. Gestualismul și structurile geometrice alternează, deopotrivă cu trimiterile spre profan și sacru. Alternanța, dualitatea, chiar sunt, credem, consecințele unei libertăți de expresie asumate, evitarea unei unidirecționalități ce ar conduce spre o prea comodă «încasetare» a operei lui Chiuaru de către comentatorii săi. Aceeași strategie determină și coexistența rodnică a figurativului cu abstractul. Privirea de ansamblu asupra expoziției ne îndeamnă să credităm vitalitatea ca prim principiu guvernant al operei lui Chiuaru, o vitalitate aproape febrilă, cenzurarea mai degrabă episodică a izbucnirilor fiind doar semnul maturității ca tentație a echilibrului”, nota Adrian Guță în anull 2000, în revista ”Observatorul cultural”, despre tehnica de lucru a artistului Mihai Chiuaru.

Expoziția ”Arhetip” va fi deschisă și va putea fi vizitată pe parcursul lunilor aprilie si mai 2022.

Andra Chiriac, elevă, în clasa a VII-a, la Colegiul Național Pedagogic “Ștefan cel Mare” și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.