Press "Enter" to skip to content

Atelierul cu Vise și Pogany

În fiecare zi de luni, de la ora 17:00, la Teatrul Municipal ”Bacovia”, din orașul Bacău, se lasă cu Atelier de Creație sau Atelier cu Vise, cum spune actrița Ilinca Istrate, doamna noastră profesoară.

În cadrul acestui atelier, ne jucăm, ne distrăm și cel mai important, dar cel mai important, este că descoperim tainele artei păpusărești. Pe durata cursului, unde lucrăm la prima nostră păpușă, care va fi o frunză vorbitoare, aflăm și ultimele noutăți din lumea teatrului și ce piese mai putem viziona în acest Teatru divin, fie pe parcursul weekend-ului, fie în timpul săptămânii. Toate aceste noutăți ne sunt spuse pe un fundal muzical mai vechi, dar plăcut nouă, iar noi putem ghici instrumentele din orchestră.

La sfârșitul programului, dacă am lucrat conștiincios și corect, dansăm împreună, primim câte o îmbrățișare și un pupic dulce de la Pogany, care este un băiețel – păpușă, creat în 24 noiembrie 2013, pentru a fi mânuit de către doamna profesoară, care este și păpușăreasă. De fapt, Pogany este o păpușă – marionetă, doar că doamna îl consideră ca fiind copilul ei, iar noi, toți copiii de la atelier, îl iubim foarte mult. Doamna, Ilinca (cum îi spunem noi, pentru că este tânără și frumoasă), ne zice mereu că Pogany a fost creat pentru noi, copiii mai mici sau mai mari, cu scopul de a ne dezvolta imaginația și inteligența emoțională.
Noi, știm doar că îl iubim foarte mult pe Pogany care este un prieten foarte bun, și că încercăm să lucrăm cât mai corect, pentru pupicul din inimă și îmbrățișarea lui. Pogany este cea mai minunată păpușă-marionetă-copil!

Restul secretelor rămân în atelier, iar cine vrea ca să le descopere este invitat să vină, în fiecare luni, alături de noi, la atelier, cu mult drag și o mare dorință de lucru.

Sursa FOTO: Atelierul cu vise

Maria – Alexandra VAMAN – FOTO, clasa a III-a, 9 ani, elevă a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *