Press "Enter" to skip to content

#BookClub: O carte plină de aventuri. Lecția generozității

Salutare, dragi cititori! Sunt Eric și nu știu dacă mă cunoașteți prea bine, dar eu vă cunosc, știu despre voi că vă place să citiți. Eu am 10 ani, sunt în clasa a IV-a și fac parte din Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

În acest articol vă voi descrie o carte care m-a atras foarte mult, o carte plină de aventuri, apărută la Editura Arthur: ”Aventurile piratului Ket”! Sincer, experiența de a citi această carte mi-a dat un nivel de inspirație atât de mare, mai înalt decât Coloana Infinitului!

Oricum, revenind, cartea este scrisă de Alis Popa (autoare contemporană, româncă) și a aparut în 2017 (deci nu-i atât de veche), are 337 de pagini (credeți-mă că merită să citești un număr așa de mare), și categoria de vârstă cărea i se adresează este… de vreo 10 ani, ceva de genul.

Dacă vă întrebați cât ar costa această carte, ei, bine, costă 23-24 lei (nu mă bateți dacă e puțin mai mult). 🙂

Ce m-a făcut să citesc cartea și despre ce este vorba? Păi, dintr-o carte comandată de doamna noastra învățătoare, pentru clubul de lectură, s-a transformat în cartea mea favorită!

Să vă spun acum ce se întâmplă în cele 337 de pagini. Ket și prietenul său, Tiberius Tong, sunt doi pirați neînfricați. Călătoresc din Makaibe până în Patatponia, îndură furtunile îngrozitoare ale mării și intră cu mult curaj în străfundurile Nasului de Sticlă. Ket este cel aventuros, mereu în căutarea pericolelor, iar Tiberius, prietenul său de nădejde, e cel care îl temperează adesea, deși amândoi știu bine un lucru: harta comorii e la ei și trebuie să o descifreze cât de curând posibil!

Huh, mă dor mâinile de la atâta scris, stați puțin că fac o pauză… Ok, am revenit! Așa, unde eram… a da! In text (după cum am spus), cei doi pirați au o hartă a comorii, un om malefic, dl. Marmeladă, vrea să divulge tuturor (cum vă divulg eu acum vouă câteva idei din carte), că ei doi, Ket și Tiberius, sunt pirați, dar și secretul lui Ket, adică… WOW WOW WOW, ok, lăsați pumnii jos, că nu vă zic… descoperiți singuri… citind.

Iar acum vă voi da cita pasajul care m-a amuzat cel mai mult (și, apropo, vă provoc să îmi spuneți în ce capitol este acest citat, chiar sunt curios cine citește toată cartea!):

”Ți-am spus eu, Ket băiete, cum stă treaba cu gândacii. Trebuie să îi ții tot timpul undeva, la îndemână… nu se știe niciodată când ai nevoie de ei!” (nu mă judecați, am un simț al umorului mai deosebit, ok? 🙂 ).

,,Mai spune, mai spune, te rugăăăăăm!!!”

Ok, ok… ei bine, nu știu ce vă va plăcea vouă mai mult din această carte, dar mie mi-a plăcut cum se certau Ket și Tiberius TOT TIMPUL (veți vedea e o comedie… DOAMNE! Deși, nu mi-a plăcut de Dl. Marmeladă, om rău și fără suflet…). Și mi-a mai placut, în mod special, ca piratul Ket era vesel și făcea glume, indiferent de situația în care se afla.

,,Ți-a plăcut cartea? A fost interesantă???”

Fraților, voi măcar ați fost atenți la început? Normal că a fost interesantă (că doar de aceea vă vorbesc cu atâta pasiune de aceasta carte!) Ah, să nu uit!, de simțit, citind cartea, m-am simțit… ahh… care-i cuvântul… ,,Amu-zat?”, așa, amuzat, foarte amuzat! 🙂

Măăăă rog… această carte m-a învățat să fiu mai generos decât sunt (adică 101%), sa nu furam (ca domnul Marmelada de exemplu), că trebuie să fim buni cu alți oameni, indiferent ce slujbă au sau care sunt secretele lor și… SĂ AVEM MEREU GÂNDACI LA NOI?!… Deci… în concluzie… să nu ne punem cu pirați precum Ket și Tiberius!

Chiar vă recomand această autoare, cu drag, doarece cărțile scrise de ea sunt foarte interesante și pline de haz! ”Aventurile piratului Ket” e o carte hazlie pentru absolut toate vârstele! Dar o recomand mai ales copiilor de vârsta mea (adica 10-11 ani), deoarece știu că majoritatea copiilor de vârsta mea adoră cărțile groase în pagini și masive în haz! 😉

Deci, dragi cititori, dacă veți citi această carte (cum am spus și pe la început)… veți avea un nivel atât de mare de inspirație, mai înalt decât Coloana Infinitului… 

Eric – Andrei Dascălu, clasa a IV-a, elev la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.