Press "Enter" to skip to content

Ce este de fapt timpul

Toți spun că timpul este un lucru care nu se vede și că trece atât de greu încât îmbătrânim la fiecare secundă. Așa cred ei. De fapt nimeni nu-și dă seama când trece, fiindcă el fuge atât de repede încât, uneori, ni se pare că trece greu.
Așa că azi aș vrea să vă zic o poveste pentru a vă schimba părerea.
A fost o dată ca niciodată un băiat pe nume Timp. ”Ce nume interesant!”, spuneau toți. Însă el răspundea în mod indiferent, așa cum ar fi răspuns orice persoană la numele ciudat de… ”Șervețel”.
– E un nume urât, iar eu urăsc timpul! – spunea adeseori Timp
Toți și-ar fi dorit să afle de ce Timp ura timpul și în mod surprinzător el putea modela timpul.
Într-o zi frumoasă de primăvară, Timp se plimba îmbufnat și supărat prin Parcul Soarelui, când s-a auzit o voce de la un difuzor: ”Veniți la premiera cărții: ”Cum să am încredere în mine””. Toți oamenii din parc erau liniștiți, când de-odată toți au fugit către vocea auzită. Timp nu a înțeles de ce oamenii erau atât de interesați de o carte și nu de ce este supărarea, tristețea și îmbufnarea, așa cum îl interesa pe el. De ce nu sunt toți la fel?
– Hmmmm, gâfâi el, mirându-se și se îndreptă spre o bancă cu ochii în pamânt.
Pe acea bancă stătea și o fetiță senină, cu ochii sclipindu-i de fericire.
– Bună ziua!, spuse ea
– Mmmm, da. Cum zici tu. – răspunse Timp
– De ce ești îmbufnat?
– Hmmm, nu-mi place timpul…
Liniște, fiindcă așa o chema pe fetiță, se gândi puțin și apoi începu să-i explice lui Timp:
– Dacă nu ar fi timpul noi nu am fi vorbit acum, trebuie să prețuim fiecare clipă și să prețuim timpul ca pe propriul corp. Trebuie să ne trăim viața cu fiecare secundă, astfel va trece cu sens.
Timp ascultase tot, cu mare atenție. Acum, parcă, nu se mai simțea atât de trist și simți cum începe să îndrăgească timpul. Așa că a decis să se deghizeze și să-i întrebe pe oameni: ”ce este de fapt timpul?”.

Text&imagine:Ivan Amina Maria, 9 ani, elevă, în clasa a III-a, la Școala Gimnazială ”Dr. Al. Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.