Press "Enter" to skip to content

Ce este de fapt timpul?

Ce este de fapt timpul?… Hmm… Ce întrebare bună! Prima idee ar fi că timpul își are originea acum 25 de milioane de ani când începea totul. Încă de pe vremea dinozaurilor, oamenii au făcut acțiuni în timp. Toți oamenii erau fericiți și încă sunt, dar aproape toți se plâng de timpul insuficient, pentru a face diferite lucruri. Și își doresc, atunci, ca timpul să stea, măcar pentru câteva secunde, în loc.

V-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă s-ar opri timpul? Ei, păi nu s-ar întâmpla mai nimic. De exemplu, dacă ar izbucni un război, nicio persoană născută după repornirea timpului nu ar ști ce s-a întâmplat, pentru că timpul era oprit. Concluzia: dacă timpul ar sta în loc, dacă ar fi oprit, nu ar trece nicio secundă. Dacă v-ați prins, nu s-ar întâmpla nimic.

De ce timpul nu merge mai repede? Aici răspunsul este ușor, deoarece matricea spațială se mișcă o dată la 88 de miliarde de ani. Atunci când se mișcă, se mișcă ușor, și încet, și asta face timpul.

Noi existăm? Am răspuns la majoritatea întrebărilor, dar acum aveți nevoie de o explicație a existenței noastre. Păi ideea e că nu poți fi sigur de existența altor persoane, cum ar fi chiar mama sau tatăl tău. Tu poți fi sigur doar de un lucru: existența ta! ATÂT.

Autor: Vlad – Gabriel Pavalache (FOTO), 9 ani, elev, în clasa a III-a, la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.