Press "Enter" to skip to content

”Central Park”, comedie marca Woody Allen, pe scena băcăuană

Luni, 19 februarie, începând cu ora 19.00, Teatrul Municipal ”Bacovia” a fost gazda unui spectacol independent, din București, intitulat ”Central Park”, în regia lui Dragoș Câmpanu. Pentru o seară, Bacăul a devenit New York, iar publicul băcăuan a avut ocazia de a râde pe săturate. Decorul spectacolului a fost realizat de Ionuț Lazăr, iar costumele, de Mihaela Minu.

Comedia a fost întreținută de consacrata actriță Andreea Grămoșteanu, în rolul lui Philis – o doamnă de vârstă mijlocie, cu o carieră înfloritoare ca psihoterapeut, ce pare stabilă emoțional în societate, dar în viața familială este o persoană vulcanică, vulnerabilă, fără autocontrol. Totuși comportamentul ei ar putea fi scuzat datorită veștii șocante pe care o primește după 12 ani de căsnicie – DIVORȚUL – cerut de Sam, jucat de faimosul Florin Busuioc (Busu). Philis o bănuiește pe prietena sa, Carol, o femeie măritată, jucată de Adelaida Zamfira, că ar fi amanta soțului ei. Intriga se complică progresiv, ajungându-se în punctul în care toate secretele și slăbiciunile personajelor sunt descoperite, inclusiv obsesiile lui Carol, în tot felul de scene surpriză, cu un savuros comic de situație, asigurat atât de textul scris de celebrul regizor de film Woody Allen, dar și de interpretarea actorilor din distribuție, din care, alături de Andreea Grămoșteanu, Florin Busuioc și Adelaida Zamfira au mai făcut parte Bogdan Talașman și Ioana Mărcoiu.

Astfel, comedia ”Central Park” se dovedește o oglindă a societății actuale, o realitate prezentă în majoritatea căsniciilor moderne. Intrând mai în profunzimea subiectului, spectacolul satirizează moravuri sociale – spectacolul fiind un simplu exemplu în care se regăsesc mulți – cel mai probabil cu scopul de a fi îndreptate.

Pentru cei care au pierdut spectacolul, ”Central Park” se va juca și în București, pe data de 5 martie, în Adjud, pe 7, și în Galați pe 12 martie 2018.

Text: Cristiana Andreescu, 15 ani, elevă a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău
Sursa foto: Ramona Mocanu

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *