Press "Enter" to skip to content

Clapele pianului

Am început să cânt la pian la vârsta de șase ani. Am crescut cu pianul în casă, pentru că sora mea, Ștefania, studiază acest instrument și m-a făcut curioasă, pentru că își mișca degetele foarte repede pe clapele albe și negre.

Studiez pianul la Colegiul Național de Artă ”George Apostu”, cu doamna profesoară Cristina Asofiei. Alături de ea, învăț mereu ceva nou: note și partituri.

Când cânt la pian, mă liniștește. La primul meu concurs de pian, în clasa pregătitoare, am luat locul doi. Am cântat la Sala ”Ateneu” a Filarmonicii ”Mihail Jora” în fața unui public numeros. Am avut emoții mari, dar doamna mea profesoară m-a ajutat să le depășesc, iar publicul m-a aplaudat. M-am simțit ca o mică artistă.

Partea bună când studiezi pianul este că înveți foarte repede, atunco când ai un ajutor. Dezavantajul este că, dacă nu studiezi constant, pierzi ce-ai învățat.

Eu aș recomanda pianul copiilor pentru că este o experiență foarte folositoare. Te ajută să fii mai ordonat, atent, respectuos și silitor. Și îți dezvoltă cultura generală și personalitatea.  Piesa mea preferată este un studiu pe care l-am descoperit la șapte ani.  Iubesc piesele ritmate, pentru că îmi dau mereu o stare bună, dar și cele liniștitoare, pentru că mă fac să visez.

Georgiana Maftei, elevă în clasa a III-a, la Colegiul Național de Arte ”George Apostu” și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.