Press "Enter" to skip to content

„Cred că şi atitudinea elevilor faţă de şcoală e determinată de societate”

students-in-classroom-raising-hands
Interviu cu Loredana Geanina Iordache, profesoară de limba şi literatura română a Şcolii Gimnaziale „Al.Piru”, din satul Baraţi, comuna Mărgineni.

Şcoala Gimnazială „Al.Piru”, din satul Baraţi, faţă de celelalte şcoli din comună, are rezultate şcolare mai bune, datorită faptului că străduirea cadrelor didactice a ajutat mult în formarea elevilor. Aici, toţi profesorii sunt calificaţi şi respectă importanţa materiei pe care o predau. Eu îi respect în mod egal pe toţi profesorii, însă, dintre aceştia, doamna profesoară de limba română are farmecul ei aparte cu care mi-a atras atenţia. Datorită blândeţii pe care o radiază în fiecare zi îi face pe elevi dornici de a învăţa. Pentru a trăi acelaşi sentiment ca şi mine, vă împărtăşesc şi vouă, dragi cititori, răspunsurile pe care mi le-a dat doamna de română la întrebările pe care i le-am adresat:

Ioana Zargiu: -De câţi ani lucraţi în învăţământ?

Prof. Loredana Geanina Iordache: – Lucrez în învăţământ de 14 ani şi pot spune, în ciuda aspectelor neplăcute, că încă îmi place această profesie.

I.Z. – De ce aţi ales această meserie?

Prof. Loredana Geanina Iordache: – Alegerea profesiei a fost o provocare determinată în primul rând de aprecierea, ca elev, a disciplinei Limba şi literatura română. Iubesc cuvintele şi formele infinite, fermecătoare, pe care le pot lua sub condeiul scriitorului.

I.Z. – Cum vi se par, prin comparaţie, generaţiile de elevi din anii trecuţi, faţă de generaţia actuală?

Prof. Loredana Geanina Iordache: – Fiecare generaţie are farmecul ei. Consider un avantaj al profesiei că poţi fi permanent la curent cu ce mai place tinerilor. E o meserie care îţi dă iluzia că, spiritual măcar, eşti mereu tânăr. Nu-mi place să fac comparaţii între generaţii în favoarea/defavoarea unora. Cred că şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, faţă de viaţă, e determinată de societate. E din ce în ce mai greu, în zilele noastre, să-l convingi pe elev că îi foloseşte ceea ce învaţă şi să găsească plăcere în a învăţa.

A consemnat Ioana Zargiu, elevă în clasa a VIII-a a Şcolii Gimnaziale „Al.Piru”, din satul Baraţi, comuna Mărgineni, membră a grupei True Press, a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău.

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *