Press "Enter" to skip to content

Cum au serbat băcăuanii ajunul de Moș Nicolae

În ajun de Mos Nicolae, Primăria Municipiului Bacău s-a gândit să facă toți copiii bucuroși organizând, în Piața Tricolorului, evenimentul ”Magia Sărbătorilor de iarnă”. Spectacolul a avut loc duminică, 5 decembrie, între orele 14.00 și 19.00, și a celebrat deschiderea sezonului de Crăciun. Momentul marcant al serii a fost aprinderea luminițelor din centrul orașului, fapt ce a creat multă voie bună printre cetățeni.

La eveniment au participat elevi de la Cercul de muzică ușoară al Palatului Copiilor Bacău, coordonați de prof. Claudiu Filip, Școala de voce ”My voice studio by Andra Lungu”, coordonați de prof. Andreea Simon, Ro Art Academy Bacau, Fundația Teatrală ”Neghiniță” și Trupa ”Happy day”. La spectacol, după aprinderea bradului de Crăciun, au mai luat parte, de asemenea, Școala de canto ”Cantissimo” și Colegiul Național de Artă ”Georghe Apostu”, creând toți o atmosferă de sărbătoare, plină de voie bună. Publicul a făcut tot posibilul să respecte normele de protecție, ținând cont de condițiile actuale, însă nu putem vorbi de o respectare completă a acestor norme, având în vedere numărul mare de spectatori ce se aflau în Piața Tricolorului.

Personal, consider că evenimentul a fost unul foarte plăcut, atât pentru cetățenii de vârstă adultă ai acestui oraș, cât și pentru copiii ce au simțit, după o perioadă de așteptare de aproape doi ani, bucuria ce este transmisă de Sărbătorile de Crăciun.

Text: VLAD PAVALACHE, elev, în clasa a VI-a, la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și la Cercul de journalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto: MARA-IOANA LAZĂR, elevă, în clasa a VII-a, la Școala „Dr. Al. Șafran” și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.