Press "Enter" to skip to content

De ce iubesc dansul?

Dansul este pasiunea mea încă de când aveam șase ani. Atunci am fost pentru prima dată cu mama la Palatul Copiilor din Bacău, unde ea a completat o cerere pentru ca eu să pot participa la cursurile de Dans Modern. A urmat apoi preselecția, unde, spre norocul și fericirea mea, am fost pe lista celor selectați de către domnul profesor Radu Petrică.

Țin minte că preselecția a început cu două ture de sală în care a trebuit să exersăm mersul piticului și să facem alte exerciții pentru încălzire. Am așteptat apoi cu o nerăbdare ucigătoare răspunsul. M-am bucurat enorm când mama mi-a regăsit numele pe lista celor acceptați. Așa a început noua aventură a vieții mele.

Primul dans a fost cel cu cercurile „Circle of Life”. M-am simțit ca o adevărată prințesă în costumația strălucitoare, albă cu tutu roz. „Steluțe de Cristal” a fost primul meu concurs. Când i-am auzit numele, acolo pe scenă, m-am simțit de parcă aș fi fost o stea. La terminarea concursului, când juriul a strigat câștigătorii am fost în extaz, pentru că echipa mea a luat locul I, obținând astfel diplomă și prima mea medalie.

Timpul a zburat ca prin minune, concursurile au fost numeroase, aproape toate câștigate cu Locul I, nu doar datorită nouă ci și pasiunii domnului profesor ce mereu cu dragoste și foarte multă imaginație ne învață cum să dansăm corect și să strălucim pe scenă precum niște vedete adevărate.

De ce iubesc dansul? Eu iubesc foarte, foarte mult dansul, datorită unui om minunat care este domnul profesor Radu Petrică. Acesta este ca un tată pentru noi și are multă răbdare până când învățăm toți pașii.

Pe mine dansul mă face să mă simt mult mai liberă, mai fericită, mă inspiră și îmi dă motive de bucurie. Pur și simplu dansul mă fascinează, mă face să îl transform în marea mea iubire, redându-mi mereu zâmbetul pe buze. Când dansez eu simt că zbor, că plutesc pe-un nor ușor. Iar pentru că iubesc foarte, dar foarte mult dansul, această aventură magică va continua mulți ani.Text&imagini: Maria-Alexandra Vaman, 9 ani, clasa a III-a, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *