Press "Enter" to skip to content

Dragă Palat al Copiilor, tu nu ești un loc, ci un spirit

Deși pari mic și obișnuit, atunci când ești privit din exterior, tu ești mai grandios decât maiestuoasele palate din basme, care persistă în amintirea noastră precum o inscripție în suflet, căci nestematele tale sunt fluturi ai cunoașterii, care dau frumusețe minții noastre, iar cleștarul sclipitor ți-e căldura cu care primești prinți și prințese în sânul tău.

Dragul meu Palat, tu nu ești un loc, ci un spirit care protejează și ridică micile regalități spre succes și creativitate. Chiar eu am pășit de atâtea ori curioasă pe holurile înțesate de invenții ale ”strămoșilor” care au călcat pe aceste meleaguri cu mult înaintea mea. Am avut onoarea să urc pe scările cunoașterii de la treapta plină de culoare a inventivității, de la Cercul de Pictură, la odăile Reginei Sănătate (Cercul ”Sanitarii pricepuți”), generoasă și mereu dornică de a oferi ajutor. Mă aflu acum pe valuri de cuvinte, curiozitate și sentimente, pe care le las să crească, la Cercul de Jurnalism, din dorința de a învăța să plutesc.

Dragul meu prieten, părinte, îndrumător, nu uita că tu vei fi mereu cel mai scump și sclipitor Palat! Niciodată să nu încerci să devii ceea ce nu ești, un Palat impresionant la exterior și prefăcut la interior, ci rămâi dragul nostru Palat cu suflet de copil.

Daria Humă, clasa a VII-a, elevă la Școala Gimnazială ”Constantin Platon” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.