Press "Enter" to skip to content

Elevii băcăuani învață limba engleză de la speakeri americani

american La Centrul ”American Corner Bacău”, al Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru”, se desfășoară în intervalul 2013 – 2015 cursuri intensive de limba engleză susținute de traineri români și americani și destinate unui grup țintă format din liceeni băcăuani cu rezultate bune la învățătură, proveniți din medii sociale defavorizate. Proiectul ”English Access Microscholarship Program 2013 – 2015”, finanțat de Ambsada SUA la București, și organizat de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, presupune sesiuni de predare intensivă a limbii engleze, secvențe dedicate cunoașterii civilizației și culturii americane, dar și diferite alte activități, precum cele de voluntariat, activități civice, ecologice etc.

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” va organiza de asemenea în cadrul acestui proiect și o școală de vară, cu un program instructiv – educativ complex, la care sunt invitați și speakeri din SUA. Elevii participanți la acest program vor primi gratuit cărți și diferite alte materiale informative. La finalul cursurilor, elevilor care au parcurs programul le vor fi înmânate certificate oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la București, dar și diplome din partea Centrului ”American Corner” Bacău, coordonat de Oana Jianu.

Centrul ”American Corner Bacău” a fost creat în anul 2006, grație unui parteneriat dintre Ambasada SUA la București (Centrul Cultural American) și Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” BacăuBiblioteca ”Violeta Băjenaru”. American Corner Bacău este un mini-centru cultural american, care funcționează pe de o parte ca bibliotecă, dispunând de cărți și materiale audio – video în limba engleză, referitore la cultura și civilizația americană, iar pe de altă parte ca platformă pentru organizarea de activități și programe specifice.

Andreea Mate, elevă în clasa a X-a a Colegiului ”Henri Coandă”, membră New Press a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *