Press "Enter" to skip to content

Festivalul Luminii

Duminică, 25 septembrie 2022,  în Parcul Cancicov din Bacău s-a desfășurat „Festivalul Luminii”, un festival organizat de copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele,  membri ai organizației “Insula Cercetașilor” Bacău.

Atmosfera a fost una cu totul specială. Pe aleile parcului au fost așezate sute de gulguțe, un fel de cutiuțe confecționate din hârtie albă sau colorată, în care se pune câte o lumânare. S-au organizat multe ateliere pentru copii și tineri cum ar fi, în care s-au desfășurat diferite activități creative sau distractive, precum desen, face paiting, cursă cu obstacole, jocuri de grădină, origami, robotică, demonstrații de montare a cortului sau de acordare a primului ajutor, escape room, la care s-au adăugat ateliere pentru baloane uriașe din săpun sau figurine din baloane colorate și multe altele. A fost prezentat și un program artistic, s-a cântat și chiar s-a dansat, împreună cu spectatorii, mici și mari.

Mi-au plăcut și zonele amenajate cu o anumită temă, de exemplu o expoziție de fotografie din viața de cercetaș, zona de relaxare cu hamace, zona gândurilor bune de dat mai departe și foto corner-ul unde te simțeai ca într-o poveste.

Oamenii au participat cu bucurie la acest festival și au făcut multe fotografii care să le rămână ca amintire. Copiii au fost entuziasmați de activitățile care li s-au pregătit.

La lăsarea serii, lumânările din gulguțe au fost aprinse spre încântarea tuturor, fiecare gulguță reprezentând un vis și dorința de a deveni realitate, iar festivalul s-a încheiat cu un spectacol de jonglerii cu foc al tinerilor de la Fundația “Sfântul Ioan Bosco” din Bacău.

Pentru detalii legate de acest eveniment am stat de vorbă cu Nicoleta Antohe – șef unitate Lupișori (grupa de vârstă 7 – 10 ani) din partea organizației “Insula cercetașilor” Bacău. Ea mi-a spus că “Festivalul Luminii” din Bacău este la a treisprezecea ediție și că are ca motto: “Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”. Acesta este un eveniment în cadrul căruia copiii și tinerii sunt implicați în comunitate, în organizarea festivalului și își prezintă talentele, ideile și activitățile pe care le fac astfel încât să ne aducă aminte de magia copilăriei. Dorința lor e să ne facă să ne oprim puțin din agitația vieții de zi cu zi, să ne liniștim și să observăm copiii care se joacă, natura, un zâmbet sau un gest frumos și să ne bucurăm de ele.

Alexandra Șuștac (clasa a V-a, Școala Nr. 10 Bacău), membră a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.