Press "Enter" to skip to content

Fulgerul

IMG_2272

Într-un univers pictat în alb și negru, tu ești curcubeul. Te plimbi stingher, și colorezi ceea ce e special, ceea ce merită. Pe o planetă unde există numai lucruri imperfecte, tu le retușezi. Le găsești o parte bună, și o pui în valoare. Într-o viață plină de momente și persoane, tu le furi pe cele mai importante și le păstrezi, pentru a le arăta oamenilor atunci când sunt triști, fericiți, atunci când iubesc sau chiar atunci când sunt atacați de dor. Asta este fotografia. Nimeni, niciodată nu va renunța la ea pentru simplul fapt că este cel mai bun medicament pentru anumite stări de spirit.

Toti avem nevoie de puțină culoare în viața noastră, nu-i așa? Oamenii pot fi fericiți datorită unor lucruri atât de mărunte, și totodată starea lor de spirit poate fi spulberată într-o secundă. Fotografia are trei pași simpli: vezi, simți și capturezi. Chiar și secunda care ne oferă tristețe poate deveni o secundă memorabilă, depinde de capacitatea fiecăruia de a găsi fericire. Un exemplu ar fi fulgerul. Creează o atmosferă de groază, pe unii oameni îi sperie tare, determinându-i să își anuleze planurile. Dar fotografiile cu fulgere sunt memorabile.

Fiecare om trebuie să își imagineze fotografia ca pe o zână care oprește timpul în loc pentru a picta pe nori imaginile care o impresionează.

Text&imagine: Antal-Vaida Raluca, 16 ani, clasa a IX-a, Colegiul Național ”Ferdinand I”, elevă a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *