Press "Enter" to skip to content

Gala Star 2014

galastar

Emoţii. Prietenii. Zâmbete. Lacrimi. Râsete în hohote. Actori. Spectatori. Iubire. Insuficiente cuvinte, numeroase sentimente. Gala ”Star” 2014 nu poate fi exprimată pe o foaie de hârtie. Faptul de a te afla timp de câteva zile în acelaşi ambient cu actorii, cu viaţa lor, cu piesele lor de teatru te face să te simţi ca acasă. Toţi te primesc cu braţele deschise, cu zâmbetul pe buze și cu sufletul în palmă. Toţi sunt o familie. Fiecare regizor îşi priveşte cu sufletul la gură creaţia, însă unii nu o privesc deloc. Fiecare actor se străduieşte să-şi joace cât mai bine rolul. Fiecare omuleţ încearcă să-şi execute cât mai bine misiunea pentru a-i mulţumi atât pe cei care privesc cât şi pe cei care se fac priviţi.

Cele cinci zile petrecute în perioada 4 – 8 aprilie la Teatrul Municipal ”Bacovia”, la Gala ”Star”, alături de oameni minunaţi, m-au făcut să-mi dau seama că actorii sunt ca şi noi. Oameni normali. Însă viaţa lor este teatrul.

Totodată am avut onoarea să cunosc mari nume ale acestei lumi, cum ar fi Maia Morgenstein, Florin Piersic Jr., Matei Bogdan, Eliza Noemi Judeu, Horia Suru, Doru Mareş, cu care, de altfel, am creat şi o relaţie de prietenie. Cu unii poate o relaţie de prietenie mai specială. Aceşti oameni te fac să te simţi bine prin simplul fapt că sunt în preajma ta și aveţi un schimb scurt de priviri. E inevitabil să nu îţi fure măcar un zâmbet, un surâs, care să îţi scoată în evidenţă gropiţele sau o roşeaţa în obraji sau, de ce nu, un fior plăcut care să îţi străbată tot corpul. Am râs, am plâns, ne-am îmbraţişat, am purtat o conversaţie, ne-am îndragostit, ne-am simţit bine, am fost o familie. O familie care, chiar dacă la sfârşitul Galei s-a despărțit, a rămas unită cu sufletul, prin amintiri şi prin momentele petrecute împreună.

Sentimentul trăit este unic şi fiecare a rămas cu o nostalgie, o nostalgie frumoasă, care îl va însoţi tot restul anului până ce va reîncepe urmatoarea ediție de festival. ”S-a încheiat Gala Star 2014 şi a început Gala Star 2015 ”.

Ioana Chebac, elevă în clasa a X-a a Colegiului Național ”Ferdinand I”, membră Teen Press a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău

FOTO: Ioan Viorel Cojan

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *