Press "Enter" to skip to content

Început de an școlar la Palatul Copiilor Bacău

Încă de când am început școala, pe 13 septembrie, am fost nerăbdătoare să încep și cursurile la Palat și iată că a sosit timpul.

Sâmbătă, 2 octombrie, Palatul Copiilor Bacău a organizat, în Piața Tricolorului, festivitatea de deschidere a anului școlar 2021 – 2022, într-o formulă mai restrânsă, respectând normele de siguranță sanitară ale acestei perioade. Elevii de la cercurile de muzică populară, muzică ușoară, teatru și judo, care au urcat pe scenă, au încântat spectatorii cu momentele lor artistice sau sportive, sub soarele unei frumoase zile de toamnă. De asemenea, au fost invitați la eveniment reprezentanți ai unor instituții din municipiul Bacău care derulează proiecte în parteneriat cu Palatul Copiilor Bacău, precum Agenția Națională Antidrog, sau reprezentanți ai autorităților locale, Consiliul Județean Bacău și Primăria Municipiului Bacău, care au vorbit despre importanța educației non-formale și le-au urat copiilor succes în noul an școlar.

Eu m-am bucurat foarte mult că am avut posibilitatea de a urmări spectacolul și de mă reîntâlni cu doamna profesoară Laura Huiban (coordonatoarea Cercului de jurnalism) și cu ai mei colegi. Atmosfera a fost una foarte plăcută, la fel ca la orice eveniment organizat de către Palat, iar publicul a fost prezent într-un număr neașteptat de mare.

Palatul Copiilor Bacău este un loc magic, unde m-am dezvoltat și unde am învățat o mulțime de lucruri minunate, iar, așa cum a spus domnul director Vasile Zavate în discursul său „Activitățile de la Palat sunt ca niște aripi care îi ajută pe copii să zboare peste părțile întunecate pe care din păcate fiecare societate le are. Acesta este Palatul. Ne ajută să trecem curați, frumoși, responsabili peste toate greutățile.”.

Vă doresc și eu un an școlar cât mai bun, plin de cât mai multe reușite, iar elevilor care s-au înscris anul acesta la unul sau mai multe dintre cercurile instituției de învățâmânt non-formal le urez să se descopere pe ei înșiși așa cum m-am descoperit și eu.

          Text & fotografii: Mara – Ioana Lazăr, clasa a VII-a, 13 ani, elevă la Școala Gimnazială „Dr. Al. Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.