Press "Enter" to skip to content

Întâlnirea mea cu Nora Iuga

Scriitoarea Nora Iuga a venit la începutul lunii decembrie în Bacau ca să-și lanseze cartea de poezii ”alături cu drumu”, apărută la editura Casa de pariuri literare. Acest eveniment s-a petrecut la Biblioteca Județeană ,,Costache Sturza”, într-o miercuri, între orele 14:00 – 18:00.

Eu am fost acolo împreună cu prietenii de la clubul meu de lectură și cu profesoara noastră Mădălina Rotaru, și cu alți oameni care o plac pe Nora Iuga.

Nora Iuga este o scriitoare pentru adulți, dar iubitoare cu copiii. Mi s-a părut și amuzantă. Asta pentru că făcea multe glume la care adulții râdeau – eu nu mă prindeam de toate – dar și pentru că, deși e în vârstă, purta o haină colorată, ca de tânără.

Mi-a plăcut că i-am pus întrebări și că mi-a răspuns la toate. Am vrut să știu la ce vârstă s-a apucat de scris (a început la 16 ani), de ce scrie mai mult pentru adulți decât pentru copii – eu cred că este mai ușor să scrii pentru adulți, când ești adult, dar a zis că va scrie totuși o poveste pentru copii. Am întrebat-o de ce îi place Egiptul – și am aflat că îi plăceau zeii de acolo – și de ce îi plac pisicile.

M-am simțit un pic emoționat. Cel mai mult mi-a plăcut cum mi-a răspuns atunci când am întrebat-o dacă a trăit doar din scris și mi-a zis că poți trăi numai din scris doar dacă nu-ți pasă foarte mult de bani, pentru că autorii nu primesc foarte mulți bani din cărți. Mi-a plăcut că ea vrea să-și exprime pasiunea și nu-i prea pasă de cât de mult câștigă.

”Cu poezia nu câștigi bani. Dacă-ți plac banii, nu te sfătuiesc să te faci poet. Dar dacă nu-ți plac, fă-te poet, pentru că vei fi un mare poet”, mi-a spus.

Dacă ai sub 18 ani, mai mult ca sigur nu o cunoști pe Nora Iuga, dar eu am cunoscut-o. Și mi-a plăcut.

Autor: Tudor Pascu Mihail, 8 ani, elev la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.