Press "Enter" to skip to content

INTERVIU AUDIO/Prof. Mariana Morozan: ”Copilul se deschide mult mai ușor în fața cadrului didactic, decât în fața unui calculator”

Adevărata imagine a unui profesor este aceea oglindită în inima copilului pe care-l educă. Maia – Elena Dămoc și Vlad – Andrei Gumeniuc, elevi în clasa a III-a B la Școala Gimnazială ”Mihai Drăgan”, au ales să ia un interviu, în proiectul nostru ”Profesori de nota 10”, învățătoarei lor, profesorul pentru învățâmânt primar Mariana Morozan, un om care se oglindește frumos în sufletul elevilor săi. Maia și Vlad sunt elevi la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

”Adevărata educație are loc tot în clasă”

”Doamna învățătoare este pentru mine o a doua mamă. Este bună și ne învață multe lucruri” (Vlad – Andrei Gumeniuc, elev în clasa a III-a B, la Școala Gimnazială ”Mihai Drăgan”)

Vlad – Andrei Gumeniuc: Ce meserie v-ați dorit să aveți în copilărie? De ce?
Prof. Mariana Morozan: Încă din copilărie mi-am dorit să devin asistentă medicală pentru că îmi plăcea să alin suferințele copiilor cu care mă jucam sau ale persoanelor din jurul meu, fie că erau bătrâni, fie că erau rude.

Urmăriți continuarea interviului în materialul AUDIO de mai jos:

 

”Consider că este meseria care mi se potrivește cel mai bine”

”Doamna învățătoare Mariana Morozan este o persoană în care am încredere. Am ales-o pentru acest interviu pentru că este un exemplu pentru mulți elevi și profesori” (Maia – Elena Dămoc, elevă în clasa a III-a B, la Școala Gimnazială ”Mihai Drăgan”).

Maia – Elena Dămoc: Cum vă pregătiți înainte de o zi de lucru?
Prof. Mariana Morozan: În fiecare seară îmi pregătesc lecțiile cu foarte mare seriozitate, caut materiale, fie pe internet, fie în cărțile pe care le am la dispoziție acasă. Caut informații pentru că știm că elevii din ziua de astăzi sunt foarte curioși, sunt dornici să afle mai multe informații decât se găsesc în manuale.

Urmăriți continuarea interviului în materialul AUDIO de mai jos:

Comments are closed.