Press "Enter" to skip to content

Interviu AUDIO / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED PĂRINȚII: ”Profesorii și elevii sunt într-un experiment și se adaptează continuu la provocările acestei perioade”

Interviu realizat de Adrian STOICA (clasa a IV-a), cu GEANINA STOICA, mama sa, despre beneficiile și provocările școlii online. Adrian este elev la Colegiul Național ”Ferdinand I” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău. Citește interviul sau ASCULTĂ-L! 🙂

INTRO

 

Această modalitate este foarte utilizată și facilă în învățământul universitar”

ÎNTREBAREA NR 1

– Adrian Stoica: Ce părere ai despre Școala Online?

Geanina Stoica: Școala online este o alternativă de care știam, dar pe care nu am încercat-o până acum. Datorită măsurilor generate de starea de urgență, am fost provocați pentru a ne adapta și a învăța, odată cu copiii noștri, diferite modalitați de a utiliza căi de comunicare și învîțare, platforme sau diverse aplicații. E mult spus ”Școala Online”, pentru învățământul primar, unde elevul nu este familiarizat să utilizeze diferite platforme, este clar ca această modalitate este foarte utilizată și facilă în învățământul universitar.

”Avantajele învățării online se rezumă la menținerea unei conexiuni sociale”

ÎNTREBAREA NR. 2

– Care crezi ca sunt avantajele învățării online?

Avantajele învățării online se rezumă la menținerea unei conexiuni sociale pentru o perioadă de timp, iar ea nu va putea înlocui conexiunea personală dintre învățător și elevii săi. Am observat că ritmul este mai dinamic, deoarece învățătorul și elevul trebuie să se încadreze într-un timp limitat, dat de aplicație.

ÎNTREBAREA NR. 3

– Care sunt dezavantajele acestei abordări?

Învățământul românesc se bazează mult pe afecțiune, motivare, dar și recunoaștere socială, a învățătorilor, dar și a elevilor pentru aptitudinile și competențele lor. Școala Online are limitele ei și nu va putea înlocui niciodată cele două personaje principale: DOAMNA și elevii săi.

ÎNTREBAREA NR. 4

Care sunt oportunitățile de care trebuie să ținem cont în acest proces-elevi, părinți, profesori?

Oportunitățile sunt învățarea autodidactă, într-un timp determinat, și creșterea ritmului de dobândire a informațiilor. Profesorii și elevii sunt într-un experiment și se adaptează continuu la provocările acestei perioade.

ÎNTREBAREA NR. 5

 – Ce sugestii aveți pentru optimizarea procesului?

Sugestiile în calitate de părinte se referă la coerență, la utilizarea unei singure aplicații, la stabilirea unui program, ca oglindă a orarului zilnic, și poate fi o provocare aplicată pentru programul “Școala altfel”, în care timp de 5 zile predarea și învățarea să se realizeze online sau chiar adăugarea în programa școlară a unei discipline opționale.

Comments are closed.