Press "Enter" to skip to content

INTERVIU / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED ELEVII: ”Orice proces de învățare e mai ușor față în față”

Două eleve de clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, Alexandra Hrincescu (foto 1) și Antonia Ciutacu (foto 2), au răspuns întrebărilor noastre despre Școala Online, cu argumente pro și contra. Interviurile au fost realizate de Alexandra Dimitria – Bordeanu, elevă, în clasa a IX-a, la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

”Elevii ar trebui să fie mai deschiși

față de profesorii lor”

Alexandra Dimitria – Bordeanu: -Ce părere ai despre școala online?

Alexandra Hrincescu: Din punctul meu de vedere, această metodă de predare este cea mai bună soluție in situația de față, chiar dacă nu toți avem posibilitatea de a beneficia de ea. Eu m-am obișnuit destul de repede, dar știu din experiența fratelui mai mic faptul că cei mai tineri își pierd atenția foarte repede, adaptându-se mai greu la aceste condiții.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Ce dificultăți ai întâmpinat?

Alexandra Hrincescu: Provocarea principală a acestor cursuri este să nu îmi pierd motivația de a învăța, neavând parte de evaluări concrete.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Preferi școala tradițională sau pe cea online?

Alexandra Hrincescu: Prefer școala tradițională din toate punctele de vedere, deoarece mă simt parte dintr-un grup și consider că orice proces de învățare e mai ușor față în față, fiind mai ușor și pentru noi și pentru profesori.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Ce platforme și aplicații folosești pentru școala online?

Alexandra Hrincescu: La liceul nostru se folosește exclusiv Google Classroom, dar înainte ca orele să devină obligatorii foloseam Discord sau Zoom pentru unele ore.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Ce ar trebui să facă elevii ca școala online să fie cât mai eficientă?

Alexandra Hrincescu: Consider că elevii ar trebui să fie mai deschiși față de profesorii lor. În special în momentul în care nu înțeleg un anumit material sau în care nu au știut o anumită temă. Altfel o să rămânem cu foarte multe goluri, iar tot efortul pe care încercăm să îl depunem va fi în zadar.

Vom rămâne cu mari goluri”

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Ce platforme și aplicații folosești pentru școala online?

Antonia Ciutacu: La început, atunci când nu era obligatoriu să facem ore, foloseam diverse platforme la materii diferite ex: matematică – Discord, germană – Zoom. Acum, că ministerul a decis că activitatea școlară ar trebui să fie reluată, cu toții facem ore online pe platforma Google Classroom.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: Ce crezi despre această metodă de predare / învățare, școala online?

Antonia Ciutacu: Cred că școala online este absolut necesară pentru elevi, deoarece materia trebuie parcursă într-un fel sau altul. Și așa vom rămâne cu goluri la anumite materii, dar trebuie să ne asigurăm că acestea nu vor fi mari și că pe viitor le vom putea umple.

Personal, m-am acomodat cât de cât rapid cu acest stil de predare, dar cred că multe lucruri pot fi îmbunătățite. De exemplu, la liceul la care învăț eu, o oră durează doar 20 de minute, iar în acest timp este foarte greu să asimilezi o cantitate de informație echivalentă cu cea pe care o asimilam la școală.

Alexandra Dimitria – Bordeanu: De ce preferi școala tradițională în locul școlii online?

Antonia Ciutacu: Școala tradițională nici nu se compară cu școala de care avem parte în acest moment. Pe lângă relaționarea cu alți oameni și comunicarea deschisă care era înainte, școala tradițională iți oferea mult mai multe oportunități. Este mult mai eficient și mai ușor când profesorul se află în fața ta, când poate să îți explice totul “ca la carte” , fără a exista presiunea timpului. Fiecare profesor știa ce lecție să predea și la ce oră, acum ne sunt trimise câte 5 lecții deodată și uneori suntem puși să efectuăm teme ce țin de capitole pe care încă nu le-am parcurs, doar pentru a obține note. Știu că școala online este necesară și că se face tot ce se poate, dar oricum vom rămâne cu mari goluri.

Comments are closed.