Press "Enter" to skip to content

INTERVIU / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED ELEVII: ”Profesorii ar trebui instruiți pentru platformele care sunt și vor fi folosite în continuare”

Două eleve de clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Alexia-Cristiana Pintilie (foto 2) și  Alexandra-Bianca Petcu (foto 3), au răspuns întrebărilor noastre despre Școala Online, cu argumente pro și contra. Interviurile au fost realizate de Paula-Elena Galiș (foto 1), elevă, în clasa a XI-a, la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

Este foarte solicitant

Paula-Elena Galiș: Ce parere ai despre această metodă de predare/învățare, Școala online?

Alexia-Cristiana Pintilie: Este o modalitate eficientă de a înlocui temporar situația școlară și de a împiedica viitoare probleme.

Paula-Elena Galiș: Ce ar trebui să facă profesorii/învățătorii ca școala online să fie mai eficientă sau mai atractivă?

Alexia-Cristiana Pintilie: Având în vedere că școala online este obligatorie de ceva timp, profesorii (indiferent de vârstă) ar trebui instruiți pentru platformele care sunt și vor fi folosite în continuare.

 – Paula-Elena Galiș: Care crezi că sunt avantajele acestei metode de învățare?

– Alexia-Cristiana Pintilie: Unul dintre avantaje este că se economisește foarte mult timp, iar prin acest aspect mă refer la faptul că nu mai este nevoie să ne trezim la ora 7.00, să ne îngrijorăm că întârziem pentru că nu mai vine autobuzul. Un alt aspect este modalitatea atractivă de a rezolva teme (mai ales pentru copiii mici).

Paula-Elena Galiș: Îți place sa faci școală online? De ce?

Alexia-Cristiana Pintilie: Mie nu îmi place să fac școală online, deoarece este foarte solicitant. Dacă înainte stăteam cel mult o oră în fiecare zi pe laptop, acum sunt nevoită să stau cel puțin patru ore pentru a putea realiza temele date. Pe lângă acest lucru, mă dor ochii și sunt foarte obosită și chiar dacă am ochelari de vedere cu protecție, nu este de ajuns.

Paula-Elena Galiș: De ce preferi școala tradiționala în locul școlii online?

 – Alexia-Cristiana Pintilie: Este sufocant să stai în casă și să nu îti poți vedea prietenii (cu toate că ne aflăm în stare de alertă). E mult mai sănătos să interacționezi cu oamenii în mod fizic și nu electronic. Relațiile sunt mult mai strânse și mai sigure atâta timp cât există empatie și interacțiune.

  ”Văd mai multe avantaje decât dezavantaje

când vine vorba de școala online”

– Paula-Elena Galiș: Ce părere ai despre această metodă de predare/învățare?

– Alexandra-Bianca Petcu: Chiar dacă este destul de dificil să mă obișnuiesc cu noua metodă de predare în mediul online, consider că este cea mai bună și sigura variantă. Văd mai multe avantaje decât dezavantaje când vine vorba de școala online.

– Paula-Elena Galiș: Ce platforme si aplicații folosești pentru școala online?

Alexandra-Bianca Petcu: Google Classroom (G Suite) este, dupa părerea mea, cea mai ușor de folosit și utilă platformă.

Paula-Elena Galiș: Îți place să faci școală online? De ce?

Alexandra-Bianca Petcu: Îmi place școala online pentru că mă simt mai confortabil participând la ore din propria locuință.

– Paula-Elena Galiș: Care crezi că sunt avantajele acestei metode de învățare?

Alexandra-Bianca Petcu: Unul dintre avantajele școlii online este că orele decurg mai ușor și profesorii pot preda mai bine nefiind întrerupți sau deranjați de către elevi. Totodată, vedem mult mai multe prezentări și imagini, ceea ce ne ajută la învățarea unei lecții.

Comments are closed.