Press "Enter" to skip to content

INTERVIU / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED PĂRINȚII: ”Copilul meu este un elev care învață indiferent de metoda de predare”

Interviu realizat de Mara – Ioana Lazăr (12 ani, clasa a V-a), cu Maria Lazăr, mama sa, despre realitățile școlii online. Mara este elevă la Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, și semnează articole în revista noastră electronică, și în ziarul local Deșteptarea, în rubrica ”New Press”.

– Mara – Ioana Lazăr: Care este partea bună a metodei de învățare online?
– Maria Lazăr: Partea bună a acestei metode este că elevii sunt protejați, dar în același timp își continuă activitatea școlară.

– Care este partea mai puțin bună a acestei metode?

– Partea mai puțin bună a școlii online este că elevii nu mai pot socializa direct cu profesorii și colegii lor.

 ”Sugestia mea este ca predarea să aibă loc mai mult prin videoconferințe”

Care dintre metode, cea convențională sau cea online, este mai convenabilă, în opinia ta, pentru elevi, profesori și chiar părinți?

– În această perioadă, metoda online este mai convenabilă, deoarece sănătatea elevilor și cea a profesorilor este protejată, dar lipsește, din păcate, interacțiunea directă, care este la fel de importantă pentru formarea lor.

Ce sugestii ai pentru optimizarea procesului de învățare online?

– Sugestia mea este ca predarea să aibă loc mai mult prin videoconferințe, pentru ca elevii să înțeleagă mai bine materia.

Este mai ușor sau mai greu pentru tine de când a început școala online?

– Nu pot spune că îmi este mai greu sau mai ușor, întrucât copilul meu este un elev care învață indiferent de metoda de predare.

Comments are closed.