Press "Enter" to skip to content

INTERVIU / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED PĂRINȚII: ”Ne provoacă și ne scoate din zona de confort”

Argumente pro și contra școlii online, așa cum este văzută de un părinte, într-un interviu realizat de ANISIA MARIA MARDALE (clasa a V-a), cu mama sa, FLORENTINA RALUCA MARDALE. Anisia este elevă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

”Această inițiativă este benefică”

Anisia Maria Mardale: Te afectează cu ceva orele online, în calitate de părinte? Cu ce?

Florentina Raluca Mardale: Orele online nu mă afectează cu nimic.

– Esti pro sau contra orelor online? De ce?

Sunt pro orelor online. A fost o perioadă destul de lungă în care dreptul copiilor la educație nu a fost satisfăcut, iar această inițiativă este benefică.

– După părerea ta, care sunt avantajele acestei forme de invățare?

– Avantajele acestei forme de învățare sunt doar pe termen scurt. Copiii se întâlnesc doar virtual cu colegii, profesorii, socializează. Materia este predată, iar programa școlară poate fi parcursă chiar și de acasă.

– Care sunt oportunitățile acestei experiențe?

– Oportunitatea este în a fi dispuși și a învăța să facem lucrurile și altfel, într-un alt mod, care ne provoacă și ne scoate din zona de confort.

Nevoia de a ne întâlni față în față,

de a avea contact direct, nu poate fi satisfăcută”

– Care este dificultatea creată?

– Dificultatea cea mai mare este că oamenii sunt ființe sociale, așadar nevoia de a ne întâlni față în față, de a avea contact direct, nu poate fi satisfăcută.

– Ce ți se pare relativ greșit în acest proces?

– Mi-aș dori ca și orele de sport să se facă live, profesorul să le indice copiilor video.

– Ce propui pentru optimizarea procesului de învățare online?

– Toate cadrele didactice și-au dat tot interesul pentru a găsi soluții bune. Mă declar mulțumită. Idealul pentru mine ar fi ca aceste două metode de predare, online și față în față, să se combine pe viitor: elevii să primească ca teme anumite exerciții plăcute, pe calculator, profesorii să devină mai atenți la abilitățile diferite ale fiecărui copil.

Comments are closed.