Press "Enter" to skip to content

INTERVIU VIDEO / ȘCOALA ONLINE, pro și contra / CE CRED ELEVII: ”Mi se pare destul de dificil”

Două eleve de clasa a X-a, Maria Theodora Preda (foto 1), de la Colegiul Național ”Ferdinand I”, și Nicky Chiper (foto 2), de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, au răspuns întrebărilor noastre despre Școala Online, cu argumente pro și contra. Un interviu realizat de către Delia – Romina Neagu, elevă, în clasa a X-a, la Colegiul Național ”Ferdinand I” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău. Urmărește și interviul VIDEO, atașat la finalul acestui articol! 

”Nu cred că este potrivită pentru mine”

Romina Neagu: Care crezi despre această metodă de predare – învățare, școala online?

Maria – Theodora Preda: Cred că este ceva interesant, pentru că în viață trebuie să încerci lucruri noi, dar, cu toate acestea, mi se pare destul de dificil, având în vedere că în școala online cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem stând în fața laptopului și este destul de complicat.

Romina Neagu: Ce ți se pare cel mai dificil?

Maria – Theodora Preda: Că nu mai putem ieși afară, să vorbim cu prietenii, să interacționăm, stăm tot timpul în camera noastră. Și nu mai avem parte de diversitate.

Romina Neagu: Ce preferi, școala tradițională sau școala online? De ce?

Maria – Theodora Preda: Școala tradițională. Pentru că socializez mai mult, și astfel mă pot dezvolta mai armonios, petrec mai mult timp cu colegii, cu prietenii, și sunt o parte importantă a vieții mele.

Romina Neagu: Îți place ceva anume la școala online?

Maria – Teodora Preda: Da, e important că am ajuns să o descopăr, pentru că mereu vedeam vedete de vârsta mea care stăteau și învățau singure, și am vrut să testez, să văd și eu cum este, dar nu cred că este potrivită pentru mine.

”Consider că acum am mai mult timp pentru mine”

Romina Neagu: Îți place să faci școala online?

Nicky Chiper: Da, consider că acum am mai mult timp pentru mine și pentru activitățile pe care le făceam înainte de pandemie.

Romina Neagu: Ce platforme și aplicații folosești pentru școala online?

Nicky Chiper: Majoritatea orelor sunt video, pe Zoom, dar avem și câteva ore pe care le facem în format audio, pe Discord.

Romina Neagu: Pe care o preferi?

Nicky Chiper: Cred că Zoom, pentru că îmi pot vedea colegii și e altă atmosferă.

Romina Neagu: Ce te deranjează cel mai mult la școala online?

Nicky Chiper: Cred că modul pe care îl au unii profesori în predare.

Comments are closed.