Press "Enter" to skip to content

Iubirea, în ochii unei adolescente

Iubirea e pur și simplu viață. Când iubești, trăiești! Iubirea înseamnă să trăiești pentru cineva, ca acel cineva să trăiască pentru tine.

Când iubești, trăiești, nu exiști. Respiri speranțe și nu aer. Iubești atunci când ești fericit pentru simplul fapt că te afli lângă acea persoană și îi respiri aerul. Iubești atunci când te simți puternic, chiar dacă nu ai nicio armă… Și moartea nu te mai sperie, pentru că iubirea există și dupa moarte, din fericire, într-o formă mult mai frumoasă și mai curată.

Când o persoana te schimbă în bine, din toate punctele de vedere, atunci, da, chiar iubești. Pentru că adevărul e că iubirea nu e un simplu cuvânt, iubirea e de fapt o stare psihică, fizică și sufletească, pe care toata lumea ajunge să o simtă mai devreme sau mai tarziu.

Cu bune și rele, iubirea are farmecul ei, după părerea mea de adult în devenire. Poate văd totul prea roz, dar pentru mine, o adolescentă, iubirea din ziua de azi e mai mult decât pasiune, săruturi, îmbrățișări sau plimbări prin oraș; la vârsta mea, iubirea e mai mult afecțiune. Dacă oferi iubire, primești la rândul tău.

Teama de a nu pierde o persoană, eu cred că asta înseamnă iubirea, dar, din păcate, mereu ajungem să pierdem ceea ce iubim, pentru că așa e viața, deloc ușoară, dar dacă ai cu cine să o împarți, totul e mult mai simplu. Iubirea e pur si simplu viață. Când iubești, trăiești! (Ce iubești trăiește…)

Alexandra Popescu, clasa a IX-a, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *