Press "Enter" to skip to content

Iubitorii de frumos de la Şcoala Gimnazială “Dr. Alexandru Şafran”

cerc

O dată la două săptămâni, în zi de marţi, Şcoala Gimnazială “Doctor Alexandru Şafran” din Bacău a organizat în anul școlar 2013 – 2014 o activitate în care elevi şi profesori au intrat în dialog pe tărâmul creativităţii. Proiectul se numeşte Cercul Interdisciplinar  “Iubitorii de frumos” şi a fost iniţiat în urmă cu aproape doi ani de profesoara de limba şi literatura română Oana-Andreea Bărbuţ.

“Este un proiect foarte drag mie. Cred că împreună cu ceilalţi colegi ai mei am reuşit să punem pe picioare ceva nou, care nu există în nicio altă şcoală din Bacău, din câte ştiu eu. Ideea Cercului Interdisciplinar mi-a venit în urmă cu mai multă vreme. Ştiam că aş vrea să facem ceva pentru elevi, diferit faţă de orele obişnuite, care să capteze şi să orienteze atenţia asupra activităţilor frumoase care se pot face la şcoală. În urmă cu doi ani am găsit varianta potrivită: organizarea unor activităţi interdisciplinare, coordonate de echipe de profesori. Şi de atunci există Cercul Interdisciplinar. Acesta se integrează noilor tendinţe din Şcoala europeană“, a declarat profesoara Oana-Andreea Bărbuţ.

Proiectul are succes printre elevii şcolii, la întrunirile Cercului participând  zeci de copii din clasele gimnaziale. Cu toate acestea, iniţiatoarea proiectului spune că important este nu atât numărul participanţilor, cât “interesul lor faţă de subiectul propus”.

“Principiul calitativ primează. Am speranţa că activităţile Cercului îi ajută pe elevi şi în present, nu doar în viitor, deoarece tematica este selectată şi în urma propunerilor acestora, fiind domenii de interes pentru ei. Sunt convinsă că în minţile participanţilor rămân seminţe care vor încolţi şi mai târziu în cele mai surprinzătoare moduri”, a mai spus  iniţiatoarea Cercului Interdisciplinar “Iubitorii de Frumos”, considerat de elevi şi profesori “o comoară” a Şcolii “Dr. Al. Şafran” din Bacău.

Raluca Antal, elevă în clasa a VI-a a Şcolii “Dr. Al. Şafran” din Bacău, membră a grupei True Press, din cadrul Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *