Press "Enter" to skip to content

Micul ecran văzut pe scena teatrului

Vineri, 4 octombrie, a avut loc la Teatrul Municipal ”Bacovia” din Bacău premiera pentru presă a spectacolului „Viața e în direct doar aici”, după un text scris de Radu Herjeu, pus în scenă de Sorin Militaru. Este o piesă ”despre televiziune […], despre oamenii ei, cu defectele și calitățile lor, despre culisele necunoscute telespectatorilor, despre manipulare și iluzii”, așa cum afirmă chiar autorul Radu Herjeu, cu un mesaj care se adresează tuturor celor care își petrec mai mult sau mai puțin timpul în fața televizorului. 

Sala a fost plină, iar încă din minutele de început ale spectacolului oamenii au fost acaparați de atmosferă, simțindu-se ca în fața micului ecran. Defectele televiziunii au fost puse în lumină, exagerându-se penibilul către care au ”evoluat” în ultimii ani show-urile TV. Prezența band-ului, precum și prestația impecabilă a actorilor au dat senzația unei emisiuni TV comerciale foarte bine realizate. Scandal, public dezinformat, manipulare ar fi cuvintele care definesc interesele din culisele televiziunii, relevate în această piesă de teatru, care te va distra dar te va și pune pe gânduri.

Evoluția poveștii a fost în crescendo, atingând atât treapta penibilului din cadrul emisiunilor de divertisment pe care le putem vedea astăzi la aproape orice post de televiziune, cât și momentele care nu pot fi văzute pe micul ecran, dar care pun într-o lumină diferită realitatea din spatele camerelor de luat vederi.

„Televiziunea umple Universul de victime nevinovate”, a fost replica după care energia din sală s-a schimbat. „Educația nu se face prin televizor”, veți afla, iar piesa ne poate deschide ochii și mințile asupra emisiunilor de televiziune, fâcându-ne să înțelegem faptul că acestea nu sunt „un izvor de adevăr”, ci o intenție ieftină de a manipula publicul needucat ( în domeniul TV), pentru interese proprii.

Așadar, dacă vreți să trăiți un adevărat show TV, dacă vreți să râdeți și să tremurați alături de actori și să ieșiți din sala de teatru cu o altă perspectivă asupra televiziunii, mergeți la teatru pe data de 13 octombrie, ora 19:00. Vă garantez că viața nu e în direct, doar aici!

Alexandra – Dimitria Bordeanu, elevă, în clasa a IX-a, la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto credit: Chromatique

Sursa fotoTeatrul Municipal ”Bacovia”

Comments are closed.