Press "Enter" to skip to content

O elevă a Palatului Copiilor Bacău, vicecampioana României la judo

judo

La începutul lunii iunie 2014 a avut loc la Techirghiol finala CN de judo U12, etapă care a reunit peste 400 de copii. Echipa calificată a Palatului Copiilor Bacău, pregătită de antrenorul Dorin Cruceanu, a fost reprezentată de patru sportivi: Radu Andreea 29kg, Dospinescu Alyia 44kg, Ungureanu Kimberley 48kg şi Stan Alexandru 38kg.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Radu Andreea, care s-a clasat pe podium ca vicecampioană a României la categoria 29 kg, după cinci meciuri căştigate la ippon în primele 30 de secunde ale timpului de luptă, finala pierzând-o dupa anularea unui Wazari de către arbitrii competiţiei.

Ungureanu Kimberley, deşi adusă de la grupa de începători cu două luni în urmă, a ratat medalia de bronz la 30 de secunde de final. Singurul băiat, Stan Alexandru, a luat locul 7 câştigând meciuri cu sportivi mult mai experimentaţi, alături de Dospinescu Alyia care a plecat acasă cu un important bagaj de experienţă.

“Este munca lor, orele istovitoare la antrenament i-au propulsat dupa părerea mea cu cel puţin un an înainte. Este şi prima medalie pentru mine ca antrenor ceea ce mă face bucuros şi mulţumit că rezultatele muncii au început să apară. Aceasta copilă, medaliată ca vicecampioană, nu a lipsit odata de la antrenamente, ba chiar câteodată, după ce-şi termina temele, cerea voie de la părinţi să vină şi la cei mici să se antreneze. O felicit sincer pentru asta. Chiar dacă a pierdut medalia de aur, pentru mine Radu Andreea e campioana, cel puţin a arătat asta prin conştienciozitatea şi disciplina de care a dat dovadă şi sper să fie un exemplu pentru ceilalţi copii. Mai avem un concurs naţional la Târgu Mureş, de copii U9, după care în luna august vom merge în cantonament la mare, aşa cum am promis.

Mulţumesc conducerii şi tuturor părinţilor pentru tot sprijinul acordat anul acesta şi sper ca la anul să fim şi mai buni”, a declarat Dorin Cruceanu, antrenor al Palatului Copiilor Bacău.

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *