Press "Enter" to skip to content

O femeie singură

În ziua a VI-a de BACĂU FEST MONODRAME, vineri, 20 aprilie, în cadrul concursului pentru public, organizat de către Teatrul Municipal ”Bacovia”, am câștigat o invitație la spectacolul „O femeie singură”, cu Andreea Bibiri, de Dario Fo și Franca Rame. Așa că vreau să îl văd, vreau să mă bucur de premiul meu! Ce dacă nu e recomandat pentru cei sub 16 ani? Este premiul meu, dreptul meu și nu cedez. Sunt hotărâtă! Chiar dacă nu voi înțelege tot, vreau să merg, să fiu un mic spectator în sala mare de teatru. Voi sta cuminte în confortabilul scaun învelit în catifea roșie. Ador scaunele astea!

Ajung la Teatru, cu mama și cu Nona! Spectacolul începe!!! Pe scenă, o femeie ciudată, cred că are ceva probleme. Se ridică într-un mod ciudat și merge pe scenă. În picioare are o încălțăminte ciudată tare, hainele de pe ea, la fel. Mă gândesc că totul în seara asta e ciudat. Dar începe să vorbească și îmi dau seamă că, sincer, este puțin cam… nebună, dacă înțelegeți. Zice că nu se plânge de viața ei, dar pare atât de tristă, deși ea râde… Zici că e drogată cu uleiul de ricin pentru bebeluși pe care tot ea spune că îl bea. Când o sună soțul, îi spune că e fericită. De ce? Pentru că a șters copilul la fund de căcat (bleaks) și pe tatăl lui, adică pe socrul ei, de pipi. Scârbos! Cum să fie fericită?

Nu vă mai plictisesc, o să vă spun repede că am aflat că în viața ei era și un băiat, ooo, profesor de engleză, cu 15 ani mai mic decât ea, cu care din întâmplare ea spune că a făcut sex (oups), care de fapt era dragoste, ca doar cu soțul ei era sex, adică ochi pe ”fereastră-tavan-perete-perete-tavan-fereastră-fereastră-tavan-tavan-perete-perete-tavan-tavan-fereastră” și în timp ce se uita la astea avea voie să respire. Atât! Să stea pe pat, să se uite în sus și să respire.

Dar nu știți ce i-a făcut soțul când a aflat de băiat: i-a aruncat toți pantofii, ca nu cumva ca ea să mai plece de acasă (cred că era și mai nebun decât ea). Să vă spun totuși și de ce a făcut ea acest sex cu băiatul. Are și o scuză. Băiatul era pe moarte, mama băiatului a venit la ea să o roage, ca de la mamă, la mamă, să meargă să vadă băiatul care era pe moarte, și ca să nu moară avea nevoie de ea, așa că ea a mers cu mama băiatului la băiat. Băiatul era întins pe pat, învelit cu o pătură, ca să nu vadă ea că e gol, și când a văzut-o au plâns, au râs, s-au pupat și când ea a zis “stop”, băiatul a zis că se omoară, așa că doar nu era să moară băiatul din vina ei, care era și ea mamă de doi copii. Povestea asta a tot continuat până când i-a prins soțul și a încuiat-o în casă pentru totdeauna. Nu știu de ce a făcut asta pentru că avea și el o amantă de 16 ani, o fată cu care trebuia să aibă un copil sau chiar avea.

Piesa se sfârșește atunci când femeia, adică Maria, nu mai rezistă și scoate o pușcă cu care împușcă soțul, socrul, băiatul, vecinul de la blocul din față, ce o privea, și, ultima oară, bebelușul cel mic, pentru că era și el tot băiat. Pooooccc, pooooocccc, poooccc, pooocccc, poooccccccccccc!

Sparge ușa și evadează cu pușca în mână.

Dar să știți că, deși a făcut toate astea, nu e vina ei, ci a soțului care a pierdut cheia, și a celorlalți bărbați care o chinuiau.

În valuri de aplauze, actrița Andreea Bibiri îsi face ieșirea pe scenă, însă aplauzele neoprite ale publicului o cer din nou pe scenă, așadar aceasta revine încă de trei ori pentru a-și primi cadoul de la public, adică foarte multe aplauze.

Text: Maria – Alexandra Vaman, clasa a III-a, elevă la Școala ”Dr. Alexandru Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău a fost partener media

al festivalului Bacău Fest Monodrame 2018,

organizat de Teatrul Municipal ”Bacovia”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *