Press "Enter" to skip to content

O poveste ciudată

Cică au fost o data o babă și un moșneag. Într-o zi, baba se duse la piață. Pe drum se întâlni cu Pomul Spiridușilor, în care locuiau o mulțime de creaturi fantastice. Baba îl numea ”Copacul Zână”, deoarece mereu când trecea pe langă el îi îndeplinea câte o dorință. De data aceasta, îi dădu babei un lup, un șarpe și un crocodil. Ea, în loc să se mai ducă la piață, se întoarse acasă, cu tot cu animale. Moșneagul îi spuse babei să dea dobitoacele afară. Dar ea nu fu de acord. Și toată lumea începu să țipe. Iar animalele reușiră să doboare casa. Moșul se duse atuci la Pomul Spiridușilor, ca să se ascundă. Baba încercă să liniștească animalele, însă nu putu, dar fu o cină delicioasă. De atunci nu se mai auzi de nimeni.

Text: Adela Frunză, elevă, în clasa a-III-a, la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Acest text a fost inspirat de o imagine (FOTO) creată în cadrul proiectului ”Sinestezii vizuale”, elaborat într-o formă colaborativă de pictorul Ilie Boca și fotograful Ovidiu Ungureanu (Chromatique Bacău).

Comments are closed.