Press "Enter" to skip to content

O prietenie este precum o fotografie: rămâne atemporală

O prietenie

O vorbă spune că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Dar, pentru mine, o astfel de fotografie poate reda o mie de… sentimente.

Pe data de 4 noiembrie 2016, la ora 15:00, am ajuns la Galeriile „Frunzetti” pentru a vizita Expoziţia de fotografie „EXPErimeNTAL”. Toate imaginile au fost realizate de elevi ai Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, sub coordonarea doamnei profesoare Bianca Rotaru.

Într-o sală mică, dar foarte primitoare, erau afişate poze alb-negru sau color, peisaje sau portrete, naturale sau editate. Încă din momentul în care am intrat în expoziţie, m-au atras fotografiile, mai exact peisajele, uneia dintre fetele care au venit mai apoi, însoţite de profesoară, şi au acordat interviuri. Numele ei era Brigita Morariu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu”. Purta o eşarfă, precum toţi artiştii, şi un zâmbet cald şi frumos. Am rămas fascinată de fiecare cuvânt pe care îl spunea despre a şaptea artă a lumii. Răspundea cu bucurie şi cu o mândrie, asemenea unui copil care se bucură de ceea ce a făcut.

Aleg să fotografiez doar ceea ce îmi transmite ceva: un sentiment, o stare”, răspunde Brigita. Şi glasul şi ochii ei spuneau acelaşi lucru. Mi-a mărturisit că fotografiile expuse îi redau sentimente de „viaţă, renaştere şi captivitate aerisită”. Din curiozitate, am întrebat-o ce le poate spune celor care doresc “să se apuce” de fotografie, iar răspunsul ei m-a motivat: ‚Nu sunt în măsură să îţi dau sfaturi, însă îţi spun din suflet să faci poze mereu, oricând simţi nevoia şi oricând vezi un lucru care te face să te opreşti şi să îl priveşti”. Ştiam că s-a legat o prietenie.

După ceva timp de la aceste ‚confesiuni’, ne-am reîntâlnit, întâmplător, sau poate nu. Mi-a adus zâmbetul pe buze şi m-a făcut să mă gândesc la un lucru: prietenia este precum fotografia, rămâne atemporală.


Diana Neguriţă, clasa a IX-a, elevă a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău, grupa New Press

În fotografie: Diana Neguriţă (stânga)şi Brigita Morariu (dreapta)

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *