Press "Enter" to skip to content

”Oamenii când găsesc o problemă o rezolvă prin muncă și efort” / ”8 hours’overtime for a good cause”

eric

Vineri, 7 aprilie, a fost în Bacău un eveniment foarte special: “8’hours overtime for a good cause”, organizat de Fundația Comunitară Bacău, la Biblioteca Județeană ”Costache Sturdza”. La acesta a fost vorba despre patru cauze, patru probleme și patru soluții. Acești oameni au lucrat până la miezul nopții, dar toți au lucrat pentru o cauză bună. Ei au avut de rezolvat problemele din următoarele cauze: Palatul Copiilor Bacău, Biblioteca Județeană ”Costache Sturdza”, Observatorul Astronomic ”Victor Anestin” și orașul Bacău.

La Palatul Copiilor, punctul slab este, a spus doamna directoare, că se înscriu mulți copii, care se dezînscriu pe parcursul anului, pentru că acești copii își dau seama la un moment dat că sunt sau nu sunt pregătiți pentru cercul respectiv. Și oamenii au încercat să găsească niște soluții.

În partea a doua ne-am ”încărcat bateriile” cu bunătăți: brioșe cu pâinea de ciocolată neagră, cu glazură de ciocolată albă și fulgi de cocos. Felul principal a fost șunculiță de porc și brânză condimentată.

Apoi am luat interviu la grupul de la Observatorul Astronomic și o doamnă de acolo m-a întrebat: ”Dacă ai fi în locul nostru, ce mascotă ai alege pentru Observator?”. Eu am spus că aș vrea un astronaut cu o rachetă iar acea doamnă s-a bucurat încât era să îi sară ochii din cap. Atunci m-am simțit extra, extra, extra mândru pentru că mi-am împlinit visul, visul de a lua interviu celor de la Observator.

”8 hours’ overtime for a good cause” a însemnat pentru mine prieteni, fericire, informații și delicii. După ce a aflat tata toate acestea m-a făcut cu un nume care e: ”Mândrul Eric Ericuț”.  Iar eu am învățat că toți oamenii când găsesc o problemă o rezolvă prin muncă și efort.

Eric Andrei Dascălu, 7 ani, clasa I, elev al Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto credit: Alexandra Bordeanu, clasa a VI-a, elevă a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *