Press "Enter" to skip to content

Palatul Copiilor este locul unde poți să îți regăsești imaginația

Palatul Copiilor Bacău poate fi privit de către oamenii din exterior precum o clădire neimportantă. Dar pentru copiii de la Palat nu este așa. E ca o a doua casă. Copiii vin de drag aici, pentru a afla lucruri noi și a da naștere miilor de idei care plutesc încă din sala de așteptare, care e viu colorată și primitoare.

Acest loc este plin de momente și de trări frumoase, de jocuri, idei, imaginație, creativitate, și, după un timp, și de multe, multe amintiri plăcute.  Fie primăvară, vară, toamnă, iarnă. În fiecare săptămână, este loc de noi experiențe de neuitat la Palat. Chiar dacă este sezon de pandemie. Facem și noi ce se poartă. O dăm pe online, care-a ajuns la modă.

Acum, mai în serios, sau cât se poate de serios, Palatul este un loc special pentru toți copiii care aleg să își petreacă altfel timpul lor liber, chiar dacă este limitat, din cauza școlii. Asta-i partea neplăcută cu școala. Atunci când ai planuri, primești un morman de teme sau test, pentru care trebuie să înveți. Iar în acel moment îți vine să renunți la Palat.

Dar de ce nu o faci. De ce oare?

Din cauză faptului că Palatul Copiilor este locul unde poți să îți regăsești imaginația, iar în unele momente fix de asta ai nevoie. Sau pote ai nevoie să râzi. Fără griji! Aici nu vei face doar atât. Când faci ce te pasionează, vei găsi și buna dispoziție de care ai nevoie.

De aceea, îi urez Palatului Copiilor Bacău, un sincer și mare: „LA MULȚI ANI!”. Și nu o fac din politețe, o fac pentru că merită. Sper ca acest loc magic să rămână cât mai mult timp în picioare, pentru noi și pentru următorii copii care își vor crea aici amintiri de neuitat.

LA MULȚI ANI, PALATUL COPIILOR BACĂU!

Text: Maria-Alexandra Vaman, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Dr.Alexandru Șafran”, Membră a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor din Bacău

Desen: Sophia Bulibașa, clasa a V-a, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.