Press "Enter" to skip to content

Palatul Copiilor Bacău a deschis o expoziție de pictură la Vivariu

expo

Elevii Cercurilor de Pictură și Artă textilă de la Palatul Copiilor Bacău au deschis miercuri, 18 iunie 2014, la Vivariu, prima ediție a Expoziției de grup ”Copilărie pe bandă”. Micuții creatori, o sută cincizeci de copii cu vârste între 6 și 18 ani, au fost provocați de profesorii lor să depășească limita convențională a foii din blocul de desen și să lucreze pe suprafețe de mari dimensiuni, la fel ca artiștii profesioniști.

Lucrările expuse sunt picturi de grup sau individuale, realizate în tempera și acryl, sau colaje. Proiectul a fost inițiat și coordonat de Adriana Busuioc, profesor al Cercului de Desen, Pictură și Iconografie, și Emma Grecia, profesor al Cercului de Artă Textilă al Palatului Copiilor Bacău. Au colaborat cu lucrări la realizarea expoziției și elevi ai profesorului Dorel Făcăoaru, coordonatorul Cercului de Pictură pe șevalet.

Alături de Palatul Copiilor Bacău au expus în calitate de invitați în proiect elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” Bacău, sub îndrumarea profesoarei Nicoleta Cărare.

La vernisaj au participat, alături de elevi și profesori, părinții și frații tinerilor artiști, dar și Marinela Potârniche, inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Prof. Laura – Nicoleta Bibire

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *