Press "Enter" to skip to content

Palatul Copiilor – Un loc magic. Aici m-am descoperit pe mine însămi

Este al treilea an în care m-am înscris la unul dintre cercurile de la Palatul Copiilor. Al treilea an în care îmi voi face prieteni noi. Al treilea an în care voi învăța lucruri noi despre jurnalism, dar, cel mai probabil, și despre mine.

Încă îmi amintesc ziua în care am trecut pentru întâia oară de porțile Palatului. O zi de marți, pe când aveam 10 ani. În mod neobișnuit, având în vedere faptul că s-au schimbat atât de multe, pare că a trecut o veșnicie de atunci.

De când practic jurnalismul, am învățat să am încredere în propriile mele puteri, am descoperit cât de mult îmi place să scriu și cât de mult iubesc lectura. Pe scurt, aici m-am descoperit pe mine însămi.

Nu știu cum ar fi arătat viața mea dacă nu m-aș fi hotărât niciodată să mă înscriu la respectivul cerc. Acest loc magic mereu va încuraja creativitatea și mereu te va întâmpina ca pe un vechi prieten, indiferent dacă îi străbați curtea pentru prima dată, sau pentru a suta oară. Odată ce ai intrat în clădire, poți simți magia plutind prin aer, învăluindu-te. Magia învățării, magia cunoașterii, a veseliei, a artei, toate se pot observa cu ușurință.

În final, aș dori să îi urez Palatului Copiilor, locului nostru special, un imens ”LA MULȚI ANI!”. Chiar dacă trecem prin clipe grele, din cauza virusului, acest spațiu miraculos nu își va pierde din magie niciodată.

Mara – Ioana Lazăr (12 ani, clasa a VI-a), elevă la Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto: #Chromatique

 

Comments are closed.