Press "Enter" to skip to content

Poezia noastră cea de toate zilele

În seara zilei de 15 ianuarie, începând cu ora 18.00, Teatrul Municipal ”Bacovia” a oferit publicului un frumos spectacol liric, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Acest recital de poezie a fost regizat de Geo Balint, iar fondul muzical a fost asigurat, live, la marimbă, vibrafon și acordeon, de muzicienii Mihai Bălan și Liviu Țugui, profesori ai Colegiului Național de Arte ”George Apostu”.

Am fost și eu prezentă printre spectatori și pot spune că am rămas plăcut impresionată. Prin fiecare vorbă rostită de actori simțeam cum cresc în intensitate toate emoțiile și sentimentele care au fost înglobate în acele poezii. Astfel, eu, ca simplu privitor, am trăit dragostea, pasiunea, dorul, melancolia și multe altele, prin fiecare moment pus în scenă. Totuși, nu pot să uit o anumită clipă – cea în care Tudor Hurmuz și Andreea Darie au interpretat o poezie, folosindu-se de mijloacele limbajului nonverbal și paraverbal pentru a transmite profund mesajul textului. De asemenea, și Bogdan Buzdugan merită toată aprecierea, căci printr-o simplă poezie a expus lumii realitatea zilelor noastre.

Pe scenă au interpretat și actorii Simona Nica, Denise Ababei, Dragoș Stan, Nela Zare și Valentin Braniște. Colajul de poezii prezentat l-a avut în centru pe Mihai Eminescu, aniversat pe 15 ianuarie, dar ne-am bucurat și de o selecție dintre cele mai frumoase poezii ale lui Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, George Topîrceanu și Ion Minulescu. Astfel, s-a pus în lumină și obiectivul care se urmărea – culturalizarea, de Ziua Culturii Naționale, cât și onorarea Zilei lui Mihai Eminescu.

De fiecare dată când vin la teatru trăiesc ceva nou, dar iată că experiența de a participa la un spectacol liric a fost mai pătrunzatoare, un moment care m-a sensibilizat și care m-a determinat să mai răsfoiesc o carte de poezii măcar pentru câteva minute.

Andreescu Cristiana Lavinia, clasa a IX-a, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *