Press "Enter" to skip to content

Portret de campion: Victor Șerban

campion

La 11 ani, în clasa a VI-a, are deja mai multe medalii obținute la competiții naționale de judo. Însă nimic din atitudinea sa nu te face să crezi că se consideră peste colegii săi de antrenament, care nu au atins încă performanța lui în sport. Se apropie de locul interviului demn și modest, mai mult impulsionat de invitația noastră și de gura profesorului său, Constantin Manole, care îl antrenează pentru competiție, de șase ani, de când n-avea mai mulți ani de viață decât degete la o mână.

”Tata m-a pus pe mine și pe frații mei să venim la judo, să vedem dacă ne place. Mi-a plăcut, îmi place”, rezumă scurt apropierea sa de sport Victor Șerban, multiplu campion național la judo, elev al Palatului Copiilor Bacău.

Răspunde la întrebări cu zgârcenie, cu ochii mai mult la colegii lui de pe saltea. E clar că e nerăbdător să reia antrenamentul.

”E un sportiv cu calități motrice deosebite. Are viteză, îndemânare, e un atlet foarte bun. Are calitățile unui baschetbalist din MBA, așa îl văd eu în perspectivă. Realizează o săritură în lungime de 2,40 de metri, la 11 ani. Nu sunt mulți în țară care să reușească asta la vârsta lui. Sportul l-a dezvoltat frumos. E un băiat care prinde foarte rapid, și-a învățat elementele de bază din judo foarte rapid. E curajos și are gândire logică, e și un bun elev la școală. Are centură verde, cu perspectivă de a trece la centura albastră”, spune antrenorul Constantin Manole despre elevul său Victor Șerban.

”Răbdarea și inteligența, astea sunt atuurile lui pentru performanță, spune Claudiu Șerban, tatăl elevului campion, despre fiul său. Are o minte extrem de analitică și în judo răbdarea, tenacitatea și cunoașterea tehnicii adversarului te pot duce la victorie, după ce stai și analizezi, și el asta face. Pe la 6 – 7 ani a mers și la înnot, și la tenis, și la judo, și s-a oprit unde s-a simțit el bine”.

Campionul de la Palatul Copiilor Bacău a fost selectat într-un program de pregătire al Comitetului Olimpic Român, din care fac partre cei mai valoroși sportivi. În iunie 2014, Victor Șerban a obținut o nouă medalie de bronz la Naționalele de judo.

Elena Cerbu, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare”, Bacău, membră Teen Press a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *