Press "Enter" to skip to content

Povestea unei cozi de mătură*

Odată, într-un sat izolat din Moldova, trăia o babă care bârfea ca o țață-n piață. Într-o zi, a ieșit în curte și a văzut o coadă de mătură. De fiecare dată când moșneagul făcea ceva ce ei i se părea greșit, baba îi dădea cu coada de mătură peste picioare.

Într-o bună zi, moșneagul s-a săturat ca baba să-l tot lovească și, de fiecare dată cănd baba bărfea, o lovea și el. Peste ceva timp, baba a bârfit atât de mult, iar moșneagul a lovit-o atât de mult, încât coada de la mătură s-a lipit de corpul babei și a ieșit un fel de babă-mătură.

Moșneagul, văzând că de fiecare dată când baba ieșea afară nicio cioară nu mai fura nuci din copacul lor, s-a hotărât s-o incuie pe babă afară, sa fie ca o babă – sperietoare.

Venise iarna, așa că babei i se făcuse frig, foame, și sete. 

După un timp, baba și-a dat duhul. Moșneagul s-a simțit atât de prost încât a fost sancționat de el însuși cu aceeași pedeapsă pe care i-a dat-o și babei. La fel, i-a fost și lui frig, i-a fost și lui foame, sete și… a murit și el.

Anisia Mardale, 10 ani, elevă, în clasa a IV-a, la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Bacău și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău 

Acest text a fost inspirat de o imagine (FOTO) creată în cadrul proiectului ”Sinestezii vizuale”, elaborat într-o formă colaborativă de pictorul Ilie Boca și fotograful Ovidiu Ungureanu (Chromatique Bacău).

Comments are closed.