Press "Enter" to skip to content

Premieră ”Emigranții”, în fața unui public internațional. La Palatul Copiilor Bacău

Înainte credeam că este imposibil să te exprimi sau să comunici ceva fără cuvinte, numai prin gesturi. În ultimele săptămâni, actrița și regizoarea Simona Nica, profesor coordonator al Cercului de Teatru al Palatului Copiilor, mi-a demonstrat că acest lucru este posibil. Tot ea ne-a ajutat să realizăm că expresia “Nu pot” este de fapt o limită impusă de noi înșine pentru noi înșine.

Simona Nica este o persoană puternică, care pune suflet în tot ceea ce face. Datorită ei, Cercul de Teatru a ajuns ce este acum; Trupa Dictatoris.

Alături de Simo am reușit să clădim spectacolul nonverbal ”Emigranții”, după Slawomir Mrozek, un spectacol de mișcare, care va avea premiera în fața unui public internațional, luni, 11 martie, de la ora 17:00, în sala de teatru a Palatului Copiilor Bacău, în prima zi din programul întâlnirii proiectului Erasmus+ KA229 ”European Patterns: Migration of Birds and People”, în care instituția de învățământ nonformal din Bacău este parteneră cu școli din Germania (țara coordonatoare), Croația, Marea Britanie, Polonia și Turcia.

Piesa se bazează pe ideea de migrație, pe dorința disperată a oamenilor de a avea mai mult, uitând care le este scopul.

Nu îți voi dezvălui mai multe. Te provoc să afli chiar tu, venind să vezi spectacolul. Mai ales că fac și eu parte din distribuție. Ne vedem la Palat!

Vlad-Dimitrie Pintilie, elev, în clasa a VI-a, la Școala ”Alexandru cel Bun” și la Cercul de Jurnalism al Palatul Copiilor Bacău

 

Comments are closed.