Press "Enter" to skip to content

PROFESORI DE NOTA 10 / INTERVIU VIDEO cu prof. Liliana Naconecini, un om care iubește frumosul

De data aceasta, am ales cu inima persoana ce trebuia intervievată. Este un om pe care îl admir mult și despre care cred că poate fi model pentru oricine: Încântată de micile descoperiri făcute în timpul orelor, și de pasiunile comune, am ales să îi iau un interviu doamnei diriginte.

Liliana Naconecini, doamna mea dirigintă, profesoară de fizică la Școala Gimnazială „Dr.Alexandru Șafran”, este o femeie îndrăzneață, ce ar purta oricând o rochie roșie, indiferent de ocazie, o persoană fără temeri, care se simte fantastic ”prăjiturind” pentru cei dragi, care vede în pandemia de Covid 19 un sol de pace pentru lume, și o femeie puternică ce se descurcă în orice situație și care și-a împlinit visul din copilărie devenind profesoară, probabil această împlinire făcând-o să aibă încredere deplină în ea.

Deși la începutul anului școlar am fost speriată de această nouă schimbare, de o altă dirigintă care era și o nouă doamnă profesoară venită în școală, am constatat cu timpul că uneori schimbările pot fi benefice.

Noua noastră dirigintă a venit și cu un nou proiect, înființând asociație prin care noi elevii, alături de dumneaei, să petrecem mai mult timp împreună, să ne cunoaștem mai bine și să realizăm activități frumoase. Astfel am descoperit o femeie puternică cu multă experiență de viață și care știe ce își dorește cu adevărat.

Prin micile exemple oferite în timpul orelor de curs ne-a ajutat să ne crească stima de sine și ne-a învățat cum să căpătăm mai multă încredere în noi. Atunci când nu înțelegem materia, ne oferă exemple concrete din viața de zi, astfel încât noi să avem percepții sănătoase și să înțelegem pe deplin materia predată. Deși la noi predă fizica, prima sa dragoste este matematica și ne-am bucura ca în viitor să ne devină și profesoară de matematică.

Adoră croșetatul, gătitul și face niște prăjituri incredibil de apetisante. Pare a fi, în astfel de momente, maestru cofetar, nu un profesor de gimnaziu. Iubește viața, frumosul, natura și copiii.

Este altruistă și zilnic hrănește păsările care în această perioadă nu găsesc mâncare. Ajută copiii din zone defavorizate și a donat școliii noastre calculatoare, astfel încât la ora de TIC să putem lucra cu toții la calcul. Își îngrijește florile cu pasiune, iar casa ei seamănă cu un muzeu de artă, cu multe mileuri croșetate și păpuși realizate chiar de ea.

A transformat ”Școala Altfel” în atelier de păpușărie, chiar și online, în fața calculatoarelor. Ne-a învățat să ne iubim mai mult și să ne acceptăm în orice situație.

Pe scurt este o persoană formidabilă, care știe ce vrea de la viață și iubește frumosul. Vă invit alături de mine să descoperiți în interviul video de mai jos un om și un profesor minunat, ce va răspunde nu doar întrebărilor comode ci și la celor incomode alături de Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău.

Maria-Alexandra Vaman, 12 ani, elevă în clasa a VI-a A, la Școala Gimnazială „Dr.Alexandru Șafran”, membră a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău

Comments are closed.