Press "Enter" to skip to content

Radio “Pro Natura”

radio1

Din anul 2010, Colegiul “Henri Coandă” din Bacău are propriul post de radio, înfiinţat în urma câştigării, în 2009, a unui proiect în cadrul competiţiei naţionale “Ţara lui Andrei”, finanţată de Petrom. Câştigarea acestui proiect a adus colegiului aparatura de care avea nevoie pentru funcţionarea radioului: un calculator şi o staţie conectată la boxele din sălile de clasă.

Vocea Radioului „Pro Natura” al Colegiului ”Henri Coandă” este încă de la început Marius Acatrinei, în prezent elev a XII-a B.

“Am pornit această activitate pentru că am crezut ca este o mare oportunitate de a ieşi în evidenţă, şi cred că am reuşit acest lucru. Nu pot spune că am învăţat ceva nou, pentru că ştiam de la început ce am de făcut”, spune liceanul care îşi încântă colegii în fiecare zi, în timpul pauzei, cu un program muzical pe gustul lor.

radio2

La Radio “Pro Natura” pot fi făcute şi dedicaţii, pentru anumite evenimente speciale din şcoală, şi tot aici conducerea colegiului face anunţuri generale pentru elevi şi cadre didactice, atunci când este nevoie. Chiar dacă îi place activitatea de la radio, Marius Acatrinei spune, totuşi, că priveşte această preocupare ca pe un hobby, care nu îi va influenţa viitoarele opţiuni şcolare şi profesionale.

Andreea Duma, elevă în clasa a X-a a Colegiului “Henri Coandă”, membră New Press a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *