Press "Enter" to skip to content

Regala Ferdinand 2019

În data de 28 noiembrie 2019 a avut loc în Bacău un eveniment important pentru elevii și profesorii Colegiului Național ”Ferdinand I”. Este vorba despre ”Regala Ferdinand”, cea de-a VI-a ediție, o sărbătoare care aduce împreună pe o scenă toate motivele de a fi mândri că facem parte din această familie ”ferdinandistă”.

La ora 16:00, sute de oameni s-au strâns la Teatrul de Vară ”Radu Beligan”. Primul moment al ediției 2019 a ”Regalei” a fost un mic concert oferit de trupa Krypton. Toți au fost impresionați de toboșarul de 12 ani care a avut un număr de început spectaculos.

Discursurile domnilor directori au fost emoționante. Tema Regalei de anul acesta a fost ”Eu și Școala mea. Pași întru devenire”, o temă cu numere perfecte. O parte dintre elevi au fost premiați pentru notele bune și pentru talentul poetic, talentul în pictură, talentul de a face un filmuleț și multe altele.

Am răs când am vizionat sceneta cu prima zi de școală sau pe cea cu copiii rebeli. Mă întreb: de ce majoratul are atâtea definiții?

Cântecul cel mai important, cântecul de final, care a făcut aproape tot publicul să plângă, a fost ”Cât trăim pe-acest pământ”.

Au fost niște momente de neuitat.

Autor text: Andrei – Tudor Paraschiv, clasa a IV-a, elev la Colegiul Național ”Ferdinand I” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto credit: Sandu Floarea

Comments are closed.