Press "Enter" to skip to content

România ideală

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, întrebarea ce ne cutremură mințile, și celor mai naționaliști dintre noi, este: ”Ce mai face țara noastră dragă?”.

Putem spune că, pe această dată, avem un moment în care am putea reflecta asupra a ceea ce se întâmplă cu noi toți, ca popor. Însă, pe 1 Decembrie, aud lumea cum vorbește numai de rău despre locul nostru de baștină.

“-Iar fac ăștia paradă doar ca să ne arate ce tancuri au mai luat din bani publici! Da’ bine că de tancuri au bani da’ să paveze strada mea nu mai au!”, cuvinte de acest gen sunt aruncate mereu asupra oamenilor cu putere din jurul nostru.

De Ziua Națională, cea mai mare dorință pe care o putem avea este să ne bucurăm de ceea ce avem.

Criticile oamenilor pleacă de la un sentiment pe care îl purtăm constant în noi, acela de nemulțumire. Nemulțumirea este exact ca un foc ce niciodată nu se oprește din a arde. Mereu o să continue să urle și o să ne consume.

Personal, sper, ca măcar o dată pe an, să avem un gând plăcut față de locul în care ne-am născut și să ne bucurăm de faptul că pacea este încă printre noi. Aceasta ar fi, pentru mine, o Românie ideală.

Vlad Pavalache, elev, în clasa a VII-a, la Colegiul Național “Gh. Vrănceanu” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.