Press "Enter" to skip to content

Școala Altfel, la Palatul Copiilor Bacău

Wow… Ce bine şi frumos e în lumea copiilor! Luni, 23 aprilie, a fost prima zi din săptămâna Școala Altfel, la Palatul Copiilor din Bacău. Activitățile ”altfel” sunt o mare bucurie pentru cei mici, mai ales când ele implică interacțiunea cu elevi de la celelalte cercuri. Asta înseamnă, pentru ei, și mai mulți prieteni, alături de care se distrează și învață lucruri noi. Elevii participanți la programul primei zile din săptămâna ”Școala Altfel” de la Palatul Copiilor Bacău și-au folosit imaginația și-au testat îndemânarea în sesiuni de face painting, în realizarea unor coafuri sofisticate și au făcut jocuri de rol, care au implicat atenția și au încurajat competitivitatea. Cele mai reușite momente au fost imortalizate de elevi de la Cercul de Jurnalism dar și de copii de la celelate cercuri, care au intrat în rolul unor mici jurnaliști.

“Eu sunt la desen, pentru mine desenul este o artă, iar astăzi trebuie să pictezi pe față, să faci coafuri, să machiezi. Pentru mine este o bucurie”, spune Delia, o fetiță plină de energie.

“Azi este o zi frumoasă. Îmi place ideea de a picta pe față sau de a încerca coafuri extravagante. Îmi place să încerc lucruri noi”, spune Alecsya.

Ștefania Derveş, elevă în clasa a VI-a, apreciază ideea colaborării dintre elevii și profesorii de la diferite cercuri ale Palatului Copiilor Bacău:

“Mi s-a părut interesantă ziua de astăzi. Colaborarea care s-a petrecut între cercuri, copii mici şi mari, a fost foarte plăcută, o interacțiune între joacă, pictură şi make-up”.

 Avasiloaie Miruna, elevă în clasa a III-a: “Mi s-a părut o zi minunată. Mie mi-a plăcut cel mai mult când am jucat jocul “telefonul american”. Mi se pare că timpul petrecut la Palat este prețios.”

Chiriac Andrea, elevă în clasa a III-a: “Ziua de astăzi a fost excepțională. Mi-a plăcut mult când am fost pictată. A fost o zi perfectă”.

Cu energia și farmecul lor, cei mici au puterea să facă în așa fel ca şi inima unui om matur sa zburde de fericire, astfel că au fost ușor prinși în jocul și elevii mai mari și chiar profesorii Palatului Copiilor Bacău.

“Săptămâna «Școala Altfel» va fi o colaborare cu toate cercurile din Palat – la activitatea de astăzi au participat Cercul de Pictură, Cercul de Desen, Cercul de Artă textilă, Cercul de Pictura pe șevalet, Cercul de Jurnalism, Cercul de Teatru. În aceste zile «altfel», copiii pot socializa mai mult, pot să-şi facă mai multe grupuri de prieteni. Fiecare zi din program va fi diferită, cu alte activități, la fel de distractive pentru copii. Atelierul de pictură pe față s-a repetat în fiecare an, deoarece copii iubesc să facă asta”, a ne-a declarat prof. Emma Grecia, coordonatoarea Cercului de Artă textilă al Palatului Copiilor Bacău.

Mă uit la copiii din jur, râd, se joacă, fac diferite activități împreună, cuprinși de o energie bună. ”Tu de la care cerc ești? Vii și mâine?”, îi auzi din când în când întrebând. Se vede pe chipurile lor că sunt fericiți și că le place la Palat. Eu consider că un copil care face parte dintr-un cerc de la Palatul Copiilor Bacău este foarte norocos deoarece aici învață foarte multe lucruri, aici își dezvoltă personalitatea și își face prieteni adevărați. Viața la Palat, din punctul meu de vedere, ca elevă la Cercul de Jurnalism, este o experiență de neuitat, într-o lume fascinantă!

Luana – Lorena Gâscă, clasa a XI-a, elevă la Colegiul ”Henri Coandă” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *