Miriam – Alexandra Baciu (clasa a V-a), elevă la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, i-a luat un interviu mamei ei, Roxana Baciu, pentru a arăta care este opinia unui părinte despre ”Școala online”.
”Va deveni o opțiune și un nou mod de a învăța în situațiile de criză”
Miriam Baciu: Ce părere ai despre ,,Școala online” și care crezi că sunt beneficiile acesteia?
Roxana Baciu (foto): Cred că este o soluție de moment, dar va deveni o opțiune și un nou mod de a învăța în situațiile de criză. Beneficiile sunt că rămâneți conectați la o formă de învățământ, chiar și așa, cu lipsurile și neajunsurile unui început.
-Ți-ar plăcea ca ”școala online” să devină o opțiune la un moment dat, să putem alege între acest mod de a învăța și ”școala tradițională/clasică”?
– Da, dar aș alege întotdeauna varianta clasică, deoarece mi se pare cea mai bună. îmi place ideea de a sta tot timpul conectată ,,online”.
”Nu toți profesorii sunt familiarizați
cu mediul online”
– Care crezi ca sunt minusurile ”școlii online”?
– Copiii sunt obișnuiți cu un alt mod de testare, sunt mai greu de controlat. În rest, cred că cine vrea să învețe poate să învețe îndiferent de modul de predare.
– Crezi că elevii s-ar putea obișnui cu noul mod de învățământ?
– Cred că voi sunteți mai receptivi la nou și asta este un beneficiu pentru generația voastră, dar nu la fel de ușor se adaptează adulții, nu toți profesorii sunt familiarizați cu mediul online.
– Dacă ai fi fost și tu elev, în această perioadă, ți-ar fi plăcut ”Școala online”?
– Da, dar doar pentru o perioadă determinată de timp, în care aș fi considerat-o ca pe o vacanță, și aș fi așteptat cu nerăbdare să reînceapă școala, și să-mi revăd colegii și prietenii. Statul prea mult în afara colectivității dăunează grav vieții sociale, de fapt, vieții, în general, oamenii trebuie să interacționeze ”face to face”.
Comments are closed.