Pentru că trăim o experiență nouă și dificilă, din toate punctele de vedere, viața noastră s-a schimbat, și odată cu aceste schimbări au apărut și unele provocări. Noi, elevii, făcând acum școala online, întâmpinăm anumite dificultăți si am vrut să aflu ce părere au părinții mei despre această metodă de învățare. Așa că le-am adresat câteva întrebări.
”Școala clasică nu va putea fi înlocuită de nimic, niciodată”
Patricia Unguru (clasa a X-a): Care sunt părțile bune ale acestei metode de predare/ învățare?
Monica Unguru, 44 de ani: Ținând cont că tu în timpul școlii stai în oraș, acum putem profita din plin de mai mult timp petrecut împreună și de faptul că ai un program mai lejer care îți oferă mai mult timp liber.
Benone Unguru, 50 de ani: O parte bună o reprezintă acomodarea cu aplicațiile online și cu situațiile neprevăzute.
– Care ar fi argumentul împotriva școlii online?
Benone Unguru: Până la urmă, orice idee de școală este bună, dar școala clasică este vitală.
Monica Unguru: Școala clasică nu va putea fi înlocuită de nimic, niciodată, deoarece voi mergeți la școală pentru a învața de la fiecare profesor tot ce este mai bun, să vă vedeți cu prietenii, colegii, să mergeți la activități școlare și extrașcolare, care vă fac fericiți, și, de asemenea, acum făcând ore online, dezinteresul altor colegi vă poate influența într-un mod negativ.
”Toți suntem implicați, și trebuie să ne ajutăm unii pe ceilalți”
-Care sunt, în opinia voastră, oportunitățile de care trebuie să ținem cont în acest proces – elevi , părinți , profesori ?
–Benone Unguru: O oportunitate mare pentru noi toți este faptul că devenim mai pricepuți cu aplicațiile.
–Monica Unguru: În acest proces, se îmbunătățesc relațiile de comunicare, elevii îi cunosc pe profesori într-o manieră mai prietenoasă, și ne obișnuim cu toții cu aplicațiile online, pentru că toți suntem implicați, și trebuie să ne ajutăm unii pe ceilalți, pentru a fi totul bine.
-Care sunt dificultățile și amenințările, în școala online?
Monica Unguru: Putem spune că dificultățile sunt: semnalul slab de internet, blocarea aplicațiilor și timpul îndelungat petrecut in fața ecranului. Iar o importantă amenințare este faptul că această autoizolare are și efecte adverse, precum starea de plictiseală, oboseala, mâncatul excesiv și stresul.
Benone Unguru: Amenințările, din câte mi-ai spus, și am mai auzit, sunt că unii copii nu au atenție sporită și astfel pierd pasul și nu se mai înțelege lecția, și că datele confidențiale sunt oferite uneori altor persoane, în glumă, deranjând ora.
”Totul să fie mai interactiv”
–Ce sugestii aveți pentru optimizarea procesului ?
– Monica Unguru: Ne dorim să aveți un program de ore mai bine pus la punct, și pe online, aplicații de învățare și resurse sub formă de prezentări, fișe și imagini, totul să fie mai interactiv.
– Benone Unguru: O sugestie ar fi consilierea copiilor in această perioadă, având in vedere că ei sunt adolescenți și nu le este ușor.
Interviu realizat de Patricia Unguru, clasa a X-a, elevă la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău
Comments are closed.