Interviu realizat de Denisa – Emilia Dogaru, clasa a XII-a, elevă la Colegiul ”Henri Coandă” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău, cu mama sa, Irina Dogaru.
”Una este interacțiunea directă între elevi și profesori, și alta, cea online”
Denisa – Emilia Dogaru: Care sunt, în opinia ta, părțile bune ale acestei metode de predare/ învățare, școala online?
Irina Dogaru: În afara faptului că, ținând cont de ceea ce se întâmplă acum, copii nu trebuie să se deplaseze de la domiciliu, nu prea sunt părți bune, deoarece una este interacțiunea directă între elevi și profesori, și alta, cea online.
– Care ar fi argumentul principal împotriva școlii online?
– Nu neapărat că sunt împotriva acestei idei, dar sunt mulți elevi care nu au posibilitatea de a lua parte la aceste lecții, statul neoferind aparatura necesară fiecărui elev în parte.
–Care sunt, în opinia ta, oportunitățile de care trebuie să ținem cont în acest proces?
– În opinia mea, o oportunitate ar fi și pentru noi, părinții, care, alături de copii, învățăm să folosim aplicațiile necesare școlii online.
”O sugestie ar fi ca toți profesorii să aibă interes pentru aceste ore”
– Care sunt dificultățile și amenințările, în școala online?
– Una dintre dificultăți ar fi în cazul copiilor din clase primare, pe care noi, părinții, nu-i putem supraveghea, deoarece orele se suprapun cu programul nostru de muncă, iar amenințarea ar fi că ei oricum stau prea mult în fața monitoarelor, devenind dependenți.
– Ce sugestii ai pentru îmbunătățirea procesului de predare în sistem online?
– O sugestie ar fi ca toți profesorii să aibă interes pentru aceste ore, în special cei de la materiile importante, deoarece, chiar dacă platforma este făcută, nu toți o folosesc.
Comments are closed.