Press "Enter" to skip to content

Școala visurilor mele (fragment)

              Eu am un vis, ce aș vrea să devină realitate. Aș aplica acest vis pe școală. Adică aș mai schimba câte ceva la ea. De exemplu, propun să se țină cursuri de construit Lego. Ma întrebați de ce? Pentru că se spune, dar e și real, că jocul acesta e creativ și util pentru mintea copiilor.

              Sau aș mai schimba costumațiile pe care le poartă elevii și aș propune să fie dedicate fiecărui anotimp. Adică, băieții să vină toamna la școală cu vestă galbenă, cămașă portocalie și pantaloni maro; iarna, cu vestă albastră, cămașă albă și pantaloni negri; primăvara, fiecare băiat să aibă vestă verde închis, cămașă verde și pantaloni negri, iar vara, vestă galbenă, cămașă – albastru închis și pantalonii verzi.

              Pentru fete, propun ca toamna să poarte rochie portocalie, pantaloni galbeni, iar vesta și cămașa să fie roșii; iarna, rochia să fie albastră, pantalonii albi, iar vesta și cămașa, negre. Primăvara, fetele ar putea să poarte o rochie verde închis, pantaloni verde deschis, vestă verde deschis și cămașă verde închis. Iar vara, rochia fetelor să fie galbenă, pantalonii, albaștri, vesta, verde deschis iar cămașa, verde înschis.

             Următoarea dorință este ca elevii, colegii mei, să nu mai fie atât de obraznici. Spun asta deoarece am colegi și la școală, și la cursurile extrașcolare, care sunt mereu răutăcioși, nu dau nume.

              Dar asta nu este tot ceea ce aș vrea să schimb la școală. Mai sunt încă șapte lucruri pe care aș vrea să le schimb. De exemplu, primul lucru, să nu mai fiu în contratimp dimineața. Da, știu că sună ciudat, dar e adevărat, dacă întârzie cineva, ia Insuficient (I), direct în carnetul de note și în catalog. De aceea, a doua idee, aș vrea să ne trezim dimineața, să mergem la școală, să venim acasă o oră, două, trei, chiar patru, iar apoi mergem la ea înapoi, și mai stăm la școală doar jumătate de oră. Ne trezim la nouă, și plecăm la școală la trei. #pauzacalaadolescenti. Gluma cu hastag e tare, nu? Scuze, sunt cam distras în ultima vreme. În fine, să continuăm!

              Apoi, al treilea lucru, să avem voie cu mâncare făcută acolo, la școală. Sună ciudat, nu? De fapt, eu mă refeream la cantină. Eu nu știu cum e mâncarea la cantină dar sunt sigur că e delicioasă!

              Și, patru, să avem vacanță o dată pe săptămână, Marțea!

              A cincea idee: Baia Virtuală, adică să fie TV în baie. În oră: ”Doamna, merg la baie!”. Stai o oră la TV și vii: ”Gata, am terminat. Unde e toata lumea?”. Glumeam.

              A șasea idee: Fără teme!

              A șaptea idee și ultima: Școala viitorului. Totul virtual.

               Sper sa fie realitate!

Text&desen: Eric – Andrei Dascălu, clasa a II-a, elev la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *