Press "Enter" to skip to content

Școlile, grădinițele și creșele iau vacanță

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât, vineri seară, vacanță de două săptămâni pentru toți elevii și preșcolarii, începând de luni, 25 octombrie, din cauza evoluției situației epidemiologice la nivelul țării. În mod normal, de luni, vacanța era doar pentru cei mici, dar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat printr-un ordin emis în 23 octombrie, vacanța “forțată” timp de două săptămâni pentru toți elevii, deoarece școlile sunt afectate de virusul Covid – 19, cazurle de îmbolnăviri fiind răspândite atât printre elevi, cât și în rândul personalului didactic.

Printre restricțiile anunțate de CNSU se numără, de asemenea, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, interzicerea circulației persoanelor, pentru o perioadă de 30 de zile, în afara gospodăriilor, în intervalul orar 22.00 – 5.00, interzicerea activităților și evenimentelor cu public, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private.

Marta – Teodora Florea, elevă , în clasa a IX-a , la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” și la Cercul de jurnalism al Palatul Copiilor Bacău

Comments are closed.