Press "Enter" to skip to content

Sensul vieții

Sensul vieții mele este să mă distrez. De exemplu, să citesc este distractiv, pentru că atunci când citești tu ești autorul ”filmului”. Într-o carte cu multe imagini color primești totul de-a gata, cum este și la televizor. Regizorul filmului din cartea cu scris ești tu, chiar tu! Să zicem că într-o carte scrie că ”Izzy era cu părul roșcat”, citești asta și tu alegi nuanța de roșcat, deschis sau închis; ori că ”ochii erau mari și albaștri”, și în mintea ta alegi cât de mari sunt ochii, ce nuanță de albastru au. Pentru că este important să gândească creierul, ”șeful” nostru. Gândind, poți găsi distracția, nu doar primind-o de-a gata.

Dar distracția poate fi chiar în locul în care nu te aștepți. Poate nu știi să coși, de exemplu, dar nici nu ai încercat niciodată. Încercând, poți crea ceva miraculos. Și poate vei descoperi că să coși este relaxant. Deoarece în viață distracția este unde nu te aștepți. Sensul vieții este acolo unde îl cauți!

Un text de Maria – Alexandra Vaman, clasa a III-a, 10 ani, elevă la Școala Gimnazială ”Dr. Alexandru Șafran” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *